Kertes hazban elok! Ti hany orara hagyjatok magara a kutyatokat hetkoznap, munkaidoben?
Mi 12 órázunk a párommal. Ez heti 3-4 napot jelent, de ritka az, hogy egyszerre vagyunk el otthonról.
Border collienk van, de jól bírja, mert a szabad napokon sokat foglalkozunk vele és heti 2 napon kutyasuliba is járunk. Illetve ha másnap nem dolgozom, akkor még munka után, este is foglalkozok vele fél-1 órát.
A felsö szomszedunk sokat kirandul, a kutya egyedül van otthon. A kutyajat meg nem lattam, csak a lepcsöhazban hallani.
Igy ezen en is gondolkodtam. Felenk rengeteg kutya van, es mindenki viszi a gyerekeket ugyanugy mindenhova, mint mi. Egesz napos elmenyparkok, vidampark-felek, allatkert, strandolni...stb. A kis telkek miatt felenk a kertek max. 20 negyzetmeteresek, vagy emeleti lakas. Rengeteg tamadas er a "kutyaellenessegem" miatt ezen a forumon, mert sztem a kutya olyanoknak valo, akiknek az eletformaja ehhez igazodik, pl. egyedülallok, idösebbek. "Kutyaelleneskent" azt mondom, hadd erezze a kutya is jol magat. :) (Persze mar kioktattak, h a mai kutyak nem közönseges kutyak, mint regen, ezeket a mai körülmenyekhez igazodva "gyartjak", pl. faznanak kint es gondolom, ebben is.)
12 órában dolgozom, fél óra az út a munkahelyemre, így 13 órát van egyedül a kutyám + az ideiglenes. Éjszaka dolgozom, úgyhogy az idő nagy részét átalusszák, gondolom. Reggel hatkor a kapuban várnak. 3-4 napot dolgozom hetente, úgyhogy tulajdonképpen elég sokat vagyok itthon velük.
Cáfolnám azt, hogy egyedülállók és idősek életritmusához való csak a kutya. Egy idős többnyire nem tudja a kutyát kellően lemozgatni, társaságba vinni, aki egyedülálló, az meg maradjon is az az elkövetkezendő 10-15 évben? A kutyák szeretik a családot, ha több ember veszi őket körül, az enyém rendesen kivirul, mikor nem egyedül vagyok itthon, hanem itthon van a párom vagy a testvérem. Ilyenkor is pont ugyan annyit foglalkozok vele, mint amikor egyedül vagyok itthon. Igaz, ő nem kinti kutya, hanem kinti-benti, az ajtó állandóan nyitva, így kedvére járkálhat.
Meg tudja szokni.
Nálam más a helyzet mint átlag embereknél. A kutyáim velelm dolgoznak. 24 órábol 24 órát velük vagyok. Max akkor vannak egyedül 3 4 órát ha vásárolni megyek. De akkor meg a családtagok kiengeduk a kertbe őket pisilni meg napozni.
Igy irtam: "olyanoknak valo, akiknek az eletformaja ehhez igazodik, pl. egyedülallok, idösebbek".
Ez nem jelenti azt, hogy:
- feltetlenül minden egyedülallonak es idösebbnek valo lenne,
- hogy az idösek, egyedülalloak ezaltal le vannak irva, be vannak skatulyazva.
De jelenti azt, hogy:
- akiknek az eletformaja ehhez igazodik. Az egyedülallo es idösebb csak 1-1 lehetseges pelda, nyilvan van mas pelda is, mint a 9-es valaszolo. Ö is belefer abba, h eletformaja ehhez igazodik, pedig nem biztos, h egyedülallo vagy idös, ugye? Akik a kutyatartasban kedvüket lelik, jol erzik igy magukat, ezert eletformajukat eleve ugy alakitjak, h figyelembeveszik a kutyat. Lehetne tovabb ragozni, de minek? A lenyeg az elsö mondatban benne volt.
5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!