Allergiás lett a kisfiam a kutyaszőrre, mi legyen a kutyával?
Milyen idős kutya?
Fajtamentőknél még lehet próbálkozni.
Orvos tesztelte a gyerek allergiáját?
Első körben a tenyésztőt illik megkérdezned (neki pedig illene visszavennie a "volt kutyáját"), ha nem megy, akkor a retirieverhelp szinte biztosan beveszi.
Csóri kutyus... mivel 10 éves egész biztos, hogy nem fognak érte tolongani, akárhova is kerülne. Szegénykémnek legjobb esetben is kb. 5 éve van hátra. Szerintem soha a büdös életben nem bocsájtanád meg magadnak, hogy egész eddigi életét veled, veletek töltötte, az életénél is jobban szeret téged, ragaszkodik hozzád, te meg 10 évesen lepasszolod, mert hapcizik a gyerek..Nem elbagatellizálni akarom a gyerek allergiáját, de szerintem jó megoldás lenne, ha naponta átkefélnéd a kutyát, hetente mondjuk kétszer-háromszor furminátort is használhatsz, főleg vedlési időszakban, és hősként, meg szerető-felelős gazdiként azt mondod a férjednek, hogy tartsa meg a remek menhelyes ötletét magának, te majd naponta porszívózol és kefélsz. (mármint a kutyát)
Másfelől azt is szem előtt kell tartanod, hogy most te (is) neveled a jövő nemzedékét, hát mutass példát a kissrácnak, hogy mijaza felelős állattartás!
Ha megoldható, költözzetek kertes házba, ahol külön lehet tartani a kutyát is meg a gyereket is. Egyébként orvoshoz kell őt vinni allergiavizsgálatra (engem kiskoromban évente vittek a szüleim), és kiderül hogy tényleg a kutya-e a hibás.
Ha nem oldható meg, tegyétek ki a netre őt, Olx, Vatera, Jófogás, hátha beleszeret valaki, de mindenképp írjátok oda hogy azért kell elajándékoznotok, mert allergiás a gyerek, nehogy félreértés legyen. Igazuk van a többieknek abban, hogy egy 10 éves kutyát már nehéz elajándékozni, de nem lehetetlen! Ismerek egy idős házaspárt akinek meghalt az ujfunlandija, és Vaterán találtak egy goldent, az se volt már fiatal, de nagyon emberbarát, úgyhogy megvették.
Szóval amíg lehet, kerüljétek a menhelyet, párod ne legyen ilyen dühös rá, hisz a kutya erről nem tehet. Remélem sikerül neki gazdát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!