Miért nem (olyan) népszerűek a magyar kutyafajták idehaza? Mitől jobbak a külföldiek? Melyik a legveszélyeztetettebb?
Hasonló "munkakörben" is gyakrabban alkalmaznak inkább idegen fajtákat, mint hazaiakat. Miért?
Melyik fajtánk van a legnagyobb veszélyben és melyeknek biztosított a jövője?
A pulinak és a vizslának? Az utóbbinak még a munkaköre is és ezáltal nem vesznek el a belső tulajdonságok,mint ahogy a többinél egyes írások szerint észrevehető?
"Amíg élek kuvaszom lesz!" ---> :-))
En is igy vagyok veluk, s szerintem akinek egyszer volt(van) kuvasza, az tobbe nem tud lemondani a fajtarol.
Én nagyon szeretem őket, de nem mindegyiket tartanám.
Komondor: kedvenc fajtám, egyszer biztos lesz
Kuvasz: nem igazán tetszik, inkább a komondor, de igazából nincs vele bajom
Puli: szintén kedvenc fajtám
Pumi: nekem túl heves, "terrieres" jellemű
Mudi: helyes kutya, nagyon szimpatikus (ő is)
Magyar vizsla: nekem túl hiperaktív és túl barátságos az idegenekkel
Magyar agár: túl fázós és a vadászösztön kizárja
Erdélyi kopó: szintén kizárja a vadászösztön, de alapból nem igazán kedvelem a kopókat
Az egyetlen külföldi kutyafajta, amit vennék az a közép schnauzer. :)
A helyesírásodnál biztosan jobbak. :)
Az, hogy csúnya relatív. Ízléssel nem szabad vitatkozni, vagyis szabad, de butaság. Nekem pl. se a komondor, se a puli nem csúnya.
Az pedig, hogy jobb vagy rosszabb, egyedfüggő. Vannak rossz magyar fajta egyedek, mint ahogy külföldi fajtákból is van rossz. Komondorok és kuvaszok is nyertek pásztorkutyás versenyeket kau, káj, kangal, stb. fajták között, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy rossz.
A rottweiler pedig egy teljesen más kategória, nem lehet összehasonlítani egy pásztorkutyával sem. Van amiben jobb, van amiben rosszabb, mint egy pásztorkutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!