Idősebb kutyus, ha séta közben kutyát lát, nem figyel a gazdijára. Nem reménytelen még, ugye?
Nincs reménytelen kutya.
Akkor várhatod el tőle, hogy nyugton maradjon, ha kielégíted a fajtársak iránti igényét, vagyis rendszeresen találkozik és szabadon kommunikál más kutyákkal. Ha már ott a társaság, lehet gyakorolni a behívást, illetve engedelmességet úgy, hogy elvárod, hogy a többi kutyára ne figyeljen, aztán jutalmul mehet vissza játszani.
Találkoztál te Csányi Vilmossal az utóbbi években? Az a csávó azt se tudja, hogy melyik bolygón él, hagyjuk már. Vagy valami durva cuccon tartja magát évek óta, vagy simán csak leépült, de egyszerűen nem lehet komolyan venni. A tudományos bullshit már zsigerből megy neki, de ha odaraksz elé egy kutyát, csoda, ha megtalálja, hogy melyik a harapós és melyik a büdös vége. Etológust én még nem láttam kutyához érteni, innentől kezdve meg felejtsük már el őket. A viselkedési problémás kutyásoknak valamiért sosem velük van sikerélményük, hanem azoknál, akik a falkavezérséggel foglalkoznak.
Na mindegy, szóval én erre azt mondanám, hogy falkavezérség, sok bandázós séta, ÉS hosszú póráz, hogy addig se rözgzüljön benne, hogy bármikor elkolbászolhat, ha kedve támad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!