Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyakörv vs hám?

Nyakörv vs hám?

Figyelt kérdés
Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy csak nyakörvvel lehet lábhoz szoktatni a kutyust. Nekem valamiért sikerült hámmal is. Séta végére tudta, hogy lábnál kell jönni, ha azt mondom.

2014. aug. 5. 12:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem senki sem mondta, hogy csak nyakörvvel lehet, csak azt, hogy azzal jóval könnyebb. Egy makacs, nagytestű kutyát, aligha lenne egyszer hámmal bármire is rávenni.
2014. aug. 5. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Örülj neki és pont.

Egyébként nyakörv de leginkább semmi. Nekünk.

2014. aug. 5. 13:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekünk mindkettő ugyanúgy bevált. Ha azt szeretném, hogy mellettem jöjjön akkor mellettem fog. Tök mindegy mi van rajta, maxiumum a póráz mérete számít, mert röviddel kényelmesebb. Bár én hámmal jobban tudom korrigálni, de a nyakörv is ugyanolyan jó. Mindkettőt használjuk. :)
2014. aug. 5. 14:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Elég rosszul hallottad, van kutya aminek hám se kell van aminek nyakörvvel se megy. Ezzel együtt én úgy gondolom és osztom néhány tréner véleményét, hogy nagytestű kutyára inkább ne adjunk hámot.
2014. aug. 5. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Séta végére valószínűleg elfáradt, azért ment láb mellett. Nem azért, mert azt mondtad. Azért nem jó a hám, mert abba ha "belefekszik" az ösztönzi a húzásra. A nyakörvnél ha hú, az kellemetlen neki (nem fájdalmas) és emiatt könnyebb nyakörvel lábhoz szoktatni.
2014. aug. 5. 15:51
 6/8 Szilvi & Argos ***** válasza:

Kutyám 90%ban szabadon sétál mindenhol, nagyon forgalmas helyeken van pórázon, illetve ha közlekedünk A-ból B-be, néha rárakom, ilyenkor nincs pisi-kaki-szaglászás, csak ha elengedem.

Nyakörvre kapcsolt pórázzal nem is szeretem dolgára engedni, mert betekeri a pórázt, a nyakörv/lánc is össze-vissza forog, veri a mellét, kényelmetlen...direkt szoktam néha pórázos sétákra menni, akkor hámra kapcsolom, ugyanis a háta legmagasabb pontján van, nem tekeri be, nem pisili le. Ugyanúgy kommunikálok vele ilyenkor, mintha szabadon lenne.

Egyébként amíg a kutya nem fogad szót maximálisan, addig nyakörv!!!

2014. aug. 6. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Én kutyám szebben sétál hámmal, igaz, ő csak 13 kilós (viszont tömény izom).

A nyakörv pozitívuma, hogy jobban tudod irányítani a kutyát, pl. ha sok ember között kell szűk helyen elhaladni, vagy más kutyát kell kikerülni...ENNYI!

A nyakörv meg egy izgága kutyánál (amilyen az enyém is), balesetveszélyes tud lenni, néha annyira durván megrántotta magát, hogy komolyan megijedtem.

Arról nem is beszélve, hogy sok kutyát csak még jobban megőrjít a nyakörv, egész szakirodalom van erről angolul, keress rá arra, hogy "reactive dogs". Pl. ha alapjáraton ijedős, ideges, bizonytalan kutyád van, a nyakörv (pontosabban a nyakra ható nyomás) sokszor csak olaj a tűzre.

Én kutyám a sima nyakörvből kibújik, akármilyen szoros.

Fojtót nem használunk, épp eleget fojtogatták korábban a sintértelepen. Van egy nagyon széles martingale nyakörve, abban úgy ahogy szépen sétál, elég kényelmes is, de sokszor húzna és ideges is, más kutyákkal is többször kötekedik, ha ebben van. És van egy hámja. Ebben ügyesebben oda tud rántani egy kutyához vagy galambhoz, ha épp nem vagyok résen, viszont alapjáraton nem húz séta közben, biztonságosan tud játszani a többi kutyával (mikor pórázon van).

Szerintem abban sétáltasd, amivel jobban megy. Bár igaz, hogy egy bernáthegyire nem adnék hámot, inkább egy normális nyakörvet (fojtót meg egy kutyára sem).

2014. aug. 8. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a nyakörv a jobb mert a hám csak erősebbé teszi a kutyát.ezt a cesar millian sorozataiban láttam
2015. márc. 15. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!