Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyával...

Mit csináljak a kutyával szilveszterkor?

Figyelt kérdés

Szilveszterkor mindig fosik a kutyám, pont mint az összes többi.

Idén szeretnék venni egy 20db-os Phantom rakétacsomagot, ami nem hiszem hogy halk.

Elég nagy sík füves udvarunk van.

A kutya egy 3 éves kan németjuhász, januárban tölti a 4-et, és az a baj hogy fajtája, mérete miatt nagyon nehéz tőle élvezni a szilvesztert.

Ahovs meg van kötve, pont mellette van egy kamra, ahová láncostól is be tud menni és gondoltam arra is, hogy oda bezárom, csak félek, hogy meg fog őrülni szegény.

Mit csináljak, hogy jó legyen nekünk is és a kutyának is?

A kérdést azért tettem fel hamar, mert egyszerűen évek óta nem tudok mit tenni vele.

2014. aug. 6. 00:28
 1/7 A kérdező kommentje:
Ahova megvan kötve*
2014. aug. 6. 00:30
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
nyugtatot adj neki. ne kosd meg. maradj mellette es simogasd
2014. aug. 6. 00:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, amikor mi is lövöldözünk, akkor is kint vagyunk kb. 6-7-8-an, amikor uncsimék itt alszanak, pl idén is itt fognak, ha én alszok ott, akkot is minimum 3-an, és utána mindig nyugtatjuk, körülvesszük.

Fél tőle, mint minden kutya, de nem úgy hogy menekülni tőle, hanem ugatja, amikor petárda van, akkor ugat, ha tűzijátékot lát, akkor nem elfele fut, hanem támadna neki

Ezzel akkor mi legyen?

Mert szeretnénk úgy bulizni hogy a kutya nyugodtan legyen egy helyen, hogy ő is el legyen, meg mi is.

Nem tudom, hova zárhatnánk be, mert az egyik kamra nyitott, a másikba meg biciklik, lomok, motor, és akkor valamibe bele ne másszon vagy felborítson vagy valami, garázs nem jó, ház megint nem jó, mert semmi hely nincs, ami elzárt lenne

2014. aug. 6. 01:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
És mi lenne, ha máshonnan lőnétek fel a rakétákat, ha tudod, hogy a kutyád nem szívleli a zajt?
2014. aug. 6. 07:34
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

"pont mint az összes többi"

Nem, nem minden kutya fél az ilyen hangoktól. Stabil idegrendszerű, jól szocializált kutyának fel se tűnik.

Mondjuk mi lenne, ha nem láncon tartanád a kutyát, hanem bevinnéd a házba arra az estére? Bár gondolom, ha láncon van, nagyon foglalkozva sincs vele, majd pont a házba fogod már bevinni...

2014. aug. 6. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de ez akkor baromság, hogy csak na: nyugtatót adj neki. maradj mellette és simogasd.

Ne szedáld le a kutyát azért mert szilveszter és neked bulizhatnékod van. Hagyd a francba a tüzijátékot, hülyeség és tök fölösleges, de ha ragaszkodsz hozzá akkor a kutya menjen be a házba, ne a kerti sufniba, és legyen mondjuk a szüleid közelében, gondolom ők nem tüzijátékoznak, te meg menj el otthonról lövöldözni a haverokkal.

2014. aug. 6. 09:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, de az a baj, hogy akármilyen messze is van a tűzijáték, ha hallja, akkor már járkál oda-vissza, és ugat, ősszel-télen szabadon van, de tavasszal-nyáron már csak úgy el-el engedem, mert nagy a vetemény, és egy az egybe letarolná.

Elengedni aznap meg azért nem akartam, mert ha mi lőnénk, félek hogy odaszaladna.

De szerintem is az lesz, hogy nem otthonról lövöm.

A másik hogy szinte minden irányból körülvesznek ilyen bulizós szomszédok, akik csak úgy csapják neki, olyan 20 méterre laknak, és csak mi nyomjuk ilyen "kicsi" szinten.

Akkor mi legyen végül, mert nem tudok dönteni.

Házba sajnos nem tudom bevinni, akármennyire is akarom, mert a nappali és konyha egy térségben van, ahol ott van kaja, minden, karácsonyfa, és nagyon neveletlen, játékos, ránk hallgatás nélkül nekiállna mindennek, persze csak örömében, meg a kaját sose hagyja, na a kajáért bármit megtenne, onnan meg csak a szobák, a fűrdőszoba, az előszoba nyílik.

Szerintem az lesz, hogy délelőtt meg délután jól kifárasztom, este nyugtató, és ott lesz az előszobában, és közben vele is leszünk.

2014. aug. 6. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!