Milyen kutyát válasszunk német juhászkutya mellé?
Volt nálunk ideglenesen egy talált kutya, de ő öt nap után visszament az eredeti gazdájához. Látom a saját kutyánkon, hogy keresi, hiányzik neki. Ő egy német juhász, és úgy döntöttünk, hogy szeretnénk mellé egy társat.
Fajtatisztát, ez apukám egyetlen kérése. Természetesen törzskönyvvel, nem pedig a jófogásról szedett kutyára gondolunk.
Olyan kutya kellene ami hasonló nagy mozgásigényű, játékos barátságos kutya. Jellemében nem nagyon tér el egy német juhásztól.
Egy bizonyos fajta iránt érzett szerelem megvan, de kíváncsi vagyok. Szerintetek, milyen kutyával jönnének ki jól, már úgy értve, hogy játék közben nem zavarja őket a méretkülönbség, az egyik nagyobb ereje, szóval körülbelül egy súlycsoportúak?
Köszönöm. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nekem kell megnevelni és hogy egyedek között is nagy a különbség. De itt inkább arról van szó, hogy méretben, erőben ne legyen akkora eltérés, mert egy német juhász nem tud úgy eljátszani egy bichonnal, mint egy goldennel.
A keverékkel meg az egyetlen baj, hogy nincs törzskönyve, ami apám sznobsága, én pedig nem akarok emiatt veszekedni vele. Mivel ő veszi meg, meg mégiscsak a szüleim, nem akarok szembemenni az akaratukkal.
Nem tudom menyire passzolna az én német juhászom remekül elvan a nagybácsim huskyjával olyan szépek együtt :D .
Én a huskyt ajánlom méretben is kb akkora és hasonló mozgásigényük is .
Na de akkor mi a kérdésed? Gondolom, azt te is meg tudod állapítani egy fajtáról, hogy kb. akkora-e, mint a német juhász, ehhez nem kellünk mi. A többi szempont pedig mint említettem, csak rajtad múlik.
De amúgy a méretkülönbség tényleg elég ritkán akadály. Nyilván vadul nem fog tudni játszani egy zsebkutyával, de ha nem is akarsz ilyet, akkor ez se probléma. Esküszöm, nem értem, mi olyat vársz tőlünk, ami neked ne menne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!