Erre hogy fog reagálni a kutyusom?
Van egy kiképzőnk, aki a klikkert és a hagyományos módszert vegyítve képzi a kutyámat.
Viszont meg akarok nézni egy másik kutyaiskolát mielőtt döntenék a váltásról. Ott viszont Nincs póráz, nincs ilyen jellegű fegyelmezés.
Ettől nem zavarodik össze a kutya? Biztos élvezné a sok kutya társaságát és szükséges is lenne, a kettőt párhuzamosan nem tudom vinni, így a végleges döntés előtt meg akarom nézni. (jelenleg "magánórákat" veszünk, viszont a szocializáció hiánya súlyos gond lehet...)
Mit tanácsoltok?
oK:)
Köszi. Azért akarom elvinni, legalább párszor, mert bár elégedett vagyok a kiképzővel, de ott csak egyedül van a kutyám, és nem akarom, hogy gondok legyenek később...
Ez még csak a kutyaovi része lenne egyébként.
A klikkerrel képzem, azt nem 6 hónapos korban kezdik:)
Mostanában lett "bekeményítve".
Milyen fajta? Mit tanitasz neki?
Hat hónaposnál miért kell már bekeményíteni?
Az még kölyök. Csak játékos rávezetések vannak ilyen idős kutyáknál.
németjuhász, a bekeményités pedig a póráz bevezetését jelenti egy feladatnál.
Egyébként munkavizsgára készülünk, de ez még nem komoly. Szépen tud mellettem jönni. Tudja az ül, fekszikkel még nem boldogultunk. Sokat játszunk, tulajdonképpen a tanulás is az neki.
Mivel klikkerrel tanítom, ezért biztos vagyok benne, meg látom a tekintetén, hogy EEZAAAAAAAAAAZ VÉGRE JÁÁÁÁTÉÉÉÉÉÉÉK:) MErt a virslisvödör ezt jelenti neki, meg a klikker.
Nem gondolom, hogy a másik módszer, amikor 8 hónapos koráig hozzá se kezdenek a munkához, és addig tök szupi minden,de utána meg belehúznak, belekeményítenek rendesen.
Itt meg van ideje a kutyámnak, hogy szépen felfogja a feladatot, mert semmi kényszer nincs.
De nem ez volt a kérdés:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!