Amerikai Staffordshire terrier kutyagazdiknak, a kutyáitok milyen?
Nekem ugyan nincs, de pár ismerősömnek van.
AMi közös bennük, rettentő barátságosak az emberekkel, az idegenekkel is, mint egy kis öleb hízelegnek, viszont a többi kutyával nincsenek túl jó viszonyban. Nem támadják meg őket, mert azért nevelve lettek, de nem is haverkodnak.
Gazdit védik, az idegenekkel a barátság csak addig tart, amíg a gazdi is akarja.
Mindenképpen olvasd el az összes cikket az interneten, amit róla találsz, sokat segíthetnek! Itt van egy pl ami szépen összeszdi róla a legfontosabbakat:
Gondold át, milyen életet élsz, mennyire vagy kemény, határozott és erős. Lesz-e pénzed jó minőségű tápra, iskolára, felszerelésre. Nagyon nehéz egy ilyen kutyával, ha rossz kezekbe kerül, és ezt ne úgy értsd hogy gonosz emberhez! Az is rossz kéznek számít, ha túl jó vagy hozzá és mindent megengedsz neki. Nincs annál rosszabb mikor az embert a saját kutyája dominálja, semmibe veszi. Egy ilyen nagy és erős kutyánál ez nem túl szerencsés.
Sok sikert hozzá, remélem jól döntesz ;)
Hát az én staffom nagyon barátságos, emberekkel, kutyákkal egyaránt. A szomszéd csivavával, és más kistestűekkel csak óvatosan játszik, tudja, hogy ők kisebbek, míg az egyik barátom staffijával, és más nagyobb testű kutyákkal már durvábban, mert tudja, hogy velük lehet. Minden kutyához oda akar menni játszani, csak ugye nem minden kutya barátságos. Gyerekeket is imádja. Idegenekkel szemben viszont először bizalmatlan, mindig megvárja a reakciómat, én hogy viszonyulok az illetőhöz, és úgy viszonyul ő is.
Persze nevelni, szocializálni kell őket keményen, időt, energiát nem spórolva.
Nem igaz, hogy "gyilkos kutya", ilyen nincs, csak rosszul vagy egyáltalán nem nevelt kutya van.
A mienk mindenkivel barátságos az utcán, emberekkel, kutyákkal is, kivéve a részegeket, azokra morog és vicsorog. A macskákat megkergeti, de hízelgős, játékos (labdaimádó), gyerekekkel fut, szeret mindent és mindenkit, de a kertbe nem enged be senkit, éber, jelez és védi a területét. Most múlt három éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!