Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta passzolna leginká...

Melyik fajta passzolna leginkább hozzánk? (indoklás) (dalmi, spáni, goldi, skót)

Figyelt kérdés

Nagy kertes,de kis házas helyre költözünk a kedvesemmel,az érdekelne,hogy az alábbi kutyák közül melyiket tartanátok a legideálisabbnak?

Jó lenne,ha lenne benne őrző képesség,de legyen kedvencke is,akit lehet kinn és benn is tartani?okos,hűséges és bírja a gyerekeket.

golden retriever?

dalmata?

skót juhász?

cocker spániel?

vagy várom a javaslatokat is.

köszönöm!

2010. jan. 11. 12:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Miért baj az, ha fajtatisztát akar? Tudod az, amikor kiválasztasz egy kiskutyát, akit 2 hónapos korától gondozhatsz, az összehasonlíthatatlan azzal az érzéssel, amit egy "kész" kutya befogadásánál érzel. Valaki erre vágyik, valaki arra. Persze, fajtamentőknél lehet kölyköt kapni, de nyilván "okkal" adták menhelyre, az igazán típusos kölyköket tenyésztőnél lehet megvenni! Menhelyre inkább csak a "selejt" kerül. Tudom, hogy ők is nagyon jó társak lehetnek, de a fajtatiszta kutyák legjobbjait nem menhelyen fogja megtalálni. Ezek nem külsőségek, hanem megfontolt döntések! Én is támogatom, hogy fogadjunk örökbe minél több kutyát, de ha van valakinek egy vágya, akkor ne próbáljuk lebeszélni!
2010. jan. 12. 20:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem lebeszélés, csak tanács! A menhelyeken is vannak keverék kölykök, fiatalok! Attól h ki megy és megnézi nem fog belehalni és lehet beleszeret egy kicsibe! :) Csak ötlet és nem lebeszélés..
2010. jan. 12. 20:52
 13/19 A kérdező kommentje:
kedves utolsó válaszadó, te fogalmaztad meg legjobban a menhelyi ebik kizáró okát, túlságosan nagy szívem van, h ne akarjam az összeset mind hazavinni, éppen ezért akarok olyan helyet, ahol könnyű a döntést meghozni, és ez egy tenyésztőnél egyszerűbb. Lehet szívtelennek tűnök pont ezért, de nem ismeretek, és nálam nagyobb szívű ember az ritka. És mindenképpen nagyon fiatal kutyust szeretnék.
2010. jan. 13. 12:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Melyik mellett döntöttél?
2010. jan. 14. 16:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Jah mert könnyebb a fejünket elfordítani mint segíteni? :) Lehet h nálad nagyobb szívű ember kevés van, de amit írsz csak kifogás!
2010. jan. 14. 20:44
 16/19 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségeteket a skót juhász mellett döntöttünk.

Az utolsó válaszolónak:

1. az én döntésem, így döntöttem, ha figyelmesen olvastad volna a hozzáfűzött dolgokat, akkor magad is rájöhetnél egy két dologra, rájöhetnél, hogy nem kifogás, meg ha az is lenne, az ÉN dolgom.

2. Fajtákról érdeklődtem, nem arról, hogy honnét lehet kiskutyát szerezni, mert azt majd valahogy megoldom, ha mégsem, segítséget kérek olyan emberektől, akik a kérdésre olyan választ adtak, ami segített döntenem.

3. Nagyon nem szeretem, ha ismeretlenül kioktatnak, nem ismersz, bár ezek alapján hál' Istennek.

4. Nem egyedül döntöttem ez mellett.

5. Bizonyára már vagy egy tucat menhelyi kiskutya boldog gazdija vagy, a továbbiakhoz sok szerencsét kívánok.

Üdv: Egy leendő fajtiszta skót juhász kiskutya gazdi

2010. jan. 15. 11:32
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem ítélkezek én senki felett :) De ha valaki bunkó az lerí róla :) Főleg az utolsó fellengzős mondatodból.. Egy szóval sem erőszakoltam rád h fogadj örökbe, csak egy tipp volt, de látom nem sikerült felfogni :S
2010. jan. 15. 18:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Jah és még annyi h nem FAJTISZTA hanem FAJTATISZTA :)
2010. jan. 15. 18:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Bocs, igazad van, tényleg helytelenül használtam, köszi, h javítottál.
2010. jan. 16. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!