Melyik fajta passzolna leginkább hozzánk? (indoklás) (dalmi, spáni, goldi, skót)
Nagy kertes,de kis házas helyre költözünk a kedvesemmel,az érdekelne,hogy az alábbi kutyák közül melyiket tartanátok a legideálisabbnak?
Jó lenne,ha lenne benne őrző képesség,de legyen kedvencke is,akit lehet kinn és benn is tartani?okos,hűséges és bírja a gyerekeket.
golden retriever?
dalmata?
skót juhász?
cocker spániel?
vagy várom a javaslatokat is.
köszönöm!
dalmata és a skót juhász alkalmas házőrzésre ellentétben a golden retrieverrel és a spanival
de inkább belga juhász mert az alkalmas házőrzésre és bent nagyon szeret lenni és nagyon hűséges vagy egy menhzelyik kutyus
A felsoroltak közül mindegyik ideális kinti-benti, gyermekszerető családi kutya.
Talán a dalmata és a collie (skót juhász) alkalmas a házőrzésre is.
Egyébként mindegyik kutyusban van területvédő ösztön és ugatnak, ha idegen érkezik, de nem biztos, hogy nem engedné be őket.
Egy menhelyi keveréket javaslok.
De azt tudd hogy a kutya nem úgy születik hogy mindezt tudja. Persze vannak ösztönei de minden kutyánál egyforma. Láttam én már vérengző vad spanit pedig ahogy azt az előttem szólók is mondják, elvileg kedves kutya. Tehát talán jobban járnál egy már kész kutyával(1-2éves), akiben már látod milyen az alap természete, utána lehet még gyúrni rajta. De ha kölyköt veszel, és mindegy milyen fajta, nem igazán tudhatod mi lesz belőle. Mindenképpen érdeklődj menhelyeken vagy fajtamentésnél, ők pontosan megtudják mondani melyik kutya való nektek, és gyönyörű fajtatiszta kutyák is akadnak ott, ha lehet akkor inkább ments meg egy életet.
köszönöm eddig válaszaitokat, a leonbergiben mi is gondolkodtunk csak olyan nagy.
A berni pásztorkutya volt még esetleges, róla esetleg mit mondanátok?
Nekem otthon a szüleimnél van két keverék öreg kutyusom, az egyik foxi-roti keverék, a másik meg puli meg valami szőrős kis testetű keverék.
Szóval nem kezdő vagyok a témában, és őket is imádom, de az álmom mindig egy fajtiszta kis kutyus volt, akit kiskorától pesztrálhatok, és remélem jól sikerül, mert a kettő otthoninál is próbáltuk a tanítást, de náluk főként az őrzés működik.
13:09 vagyok. Mi a gond azzal ha fajtatiszta kutyát szeretne? Ő fog vele élni, gondozni, nevelni legyen olyan amilyet ő szeretne.
És fajtatiszták is várnak mentésre ugyhogy ha menhelyről hozol teljesen mindegy hogy fajtatiszta vagy nem, így is úgy is életet mentesz(bár jelezném hogy néhány keverékről meg nem mondanád hogy keverék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!