Keresztbe tudok tenni egy szaporítónak. Meg tegyem?
Ezek a számok semmik . Statisztikailag nem számottevő. Becslések szerint 2.5 millió kutya van az országban, a felsorolt néhányszáz eb ehhez képest még a hibahatárt sem súrolja. Ha fajtánként vesszük még akkor sem, mert németjuhászból is lehet vagy 300ezer,de ez csak becslés..
Az adott esetet kell vizsgálni,tehát a kérdésben szereplő kutyatartó, elviszi e a menhelyre a kölyköket vagy utcára dobja e? Ha nem, akkor minden más csak rágalmazás és előítélet.
"Becslések szerint 2.5 millió kutya van az országban, a felsorolt néhányszáz eb ehhez képest még a hibahatárt sem súrolja."
Na akkor mondd meg nekem, te zseni, az a két és fél millió kutya honnan került oda? Ők teremnek fán? Vagy őket is pont ugyanezek a szar emberek dobják ki? Abba már bele sem megyek, hány olyan kutya van, akit "fajtisztaként" adtak el a hiperintelligens "gazdájának", csak annyira sem hasonlít a fajtára, hogy a fajtamentések bevegyék...
"Az adott esetet kell vizsgálni,tehát a kérdésben szereplő kutyatartó, elviszi e a menhelyre a kölyköket vagy utcára dobja e? Ha nem, akkor minden más csak rágalmazás és előítélet."
Hogy te milyen jóindulatú vagy. agy inkább tőled is származik néhány tíz vagy száz kutya abból a két és fél millióból (mert hogy - biztos sokkolni fog - nem csak az az egy kutya létezik, amit te odaadsz "felelős gazdáknak", hanem az a "felelős gazda" bizony elletni is fogja, az már kutyánként plusz hat kölyök évente, az öt év alatt közel EZER kutya EGYETLEN barom módon eladott szuka után).
Nem a menhelyen van 2.5 millió kutya hanem az országban, és ez becslés.
Menhelyek mindig is lesznek kidobott kutyák. A drága fajtatisztát ugyanúgy kidobja a gazdája az autópályán,aztán azt mondja elveszett. Az ember anyagi helyzete nem arányos azzal hogy bánik az állattal. Azért van arányában jóval kevesebb drága törzskönyves állat a menhelyen mert eleve arányában sokkal kevesebb van belőlük .Ez egyszerű matek ,agyhalott "toptenyésztő" bérencek lehet nem értik meg..
Mint már írtam én is hoztam már le almot régebben és el is kelt mind. Értem én hogy a "top tenyésztőknek" akik monopolhelyzetre vágynának ,mert akkor ömlene a pénz igazán ,fáj ez, de had fájjon ,majd elmúlik..
"A drága fajtatisztát ugyanúgy kidobja a gazdája az autópályán,aztán azt mondja elveszett."
Felvilágosítalak (bár azt hiszem, akkora lámpa a világon nincs, hogy érjen is valamit ekkora sötétség ellen): a "drága fajtatiszta" tenyésztőjének elővásárlási joga van a kutyára, amit minden problémás esetben érvényesít is, aztán vagy keres jobb gazdát a kutyának, vagy megtartja. Mivel kutyák CSAK chippel kerülnek ki tőle, ezért ha "gazdi" ki is dobja a kutyát, előbb-utóbb a tenyésztőnél köt ki a chip adatai alapján, bár idáig egy tenyésztőtől származó kutya ezerből ha egyszer eljut, ugyanis a tenyésztőnek nem az a lényeg, hogy minél gyorsabban elvigyék a rohadt dögöket, hanem az, hogy jó helyre kerüljenek, így SZŰRIK a gazdákat, amit a szaros szaporítók megint csak nem tesznek meg (nem, az, hogy kiperkálja a húszezer forintot, és eljön a kutyáért, NEM szűrés).
"Az ember anyagi helyzete nem arányos azzal hogy bánik az állattal."
Az anyagi helyzete valóban nem. Azonban aki nem képes fél évet várni egy kutyára, amíg összegyűjthetné az árát, annak mostazonnalóccsón kell kutya, és ami mostazonnalóccsón kell, annak bizony NINCS értéke. Ezt bizonyítják a kidobott kutyák százezrei.
"Azért van arányában jóval kevesebb drága törzskönyves állat a menhelyen mert eleve arányában sokkal kevesebb van belőlük."
Igen... csak míg mondjuk tízezerből EGY tks kutya kerül menhelyre, és az is csak addig van ott, amíg a tenyésztője érte nem megy, addig tízezerből alsó hangon ötezer szapis kutya köt ki utcán/menhelyen, és ez egy elég óvatos, jóindulatú becslés volt.
"Mint már írtam én is hoztam már le almot régebben és el is kelt mind."
...és követed a kutyák életét heti szinten, figyelsz rá, hogy tőlük már ne hozzanak almot, ne kerüljenek menhelyre/utcára? Költői kérdés volt természetesen.
"Értem én hogy a "top tenyésztőknek" akik monopolhelyzetre vágynának ,mert akkor ömlene a pénz igazán ,fáj ez, de had fájjon ,majd elmúlik.."
Az a baj, hogy nálad már neveltetésileg van valami elcseszve, de keményen, hiszen képtelen vagy felfogni mind a felelősség fogalmát, mind egy ÉLET értékét. Az a szomorú, hogy a te fajtáddal van tele az ország, ha csak titeket irtanánk ki, 1-2 éven belül brutálisan javulna az állattartási kultúra, a kóbor állatok helyzete, de még a közbiztonság is. Azért én még utoljára megpróbálom: egy tenyésztő NEM a pénzért, hanem a fajta nemesítéséért csinálja, amit csinál. Pénzért nem is nagyon tudná, mivel nincs nyeresége az almokon, hacsak nem 2-300 ezernél kezdődnek a kölykök árai. Ha egy tenyésztő lehoz most mondjuk két évente egy almot, akkor sem hozna le többet, ha havi tíz kölyökre lenne vevője, mert nem a kutyagyártás, hanem a fajtanemesítés a célja. Nem kell tovább reagálnod, majd esetleg akkor jelentkezz, ha sikerült felfognod bármit abból, amit az elmúlt bő egy napban írtam.
"a te fajtáddal van tele az ország, ha csak titeket irtanánk ki, 1-2 éven belül brutálisan javulna az állattartási kultúra, a kóbor állatok helyzete, de még a közbiztonság is."
Volt ilyen felfogás már nem is olyan rég a történelemben ,akik válogatás nélkül irtották embertársaikat ,hogy nekik elvileg jobb legyen,de örülök ,hogy kiderült miféle "ember" vagy.
Neked elég lenne az irtáshoz annyi ,hogy valaki 20 ezerért vesz /vagy ad el egy közönséges állatot. Köszönöm ennyi elég volt .Szerintem itt véget is ért a vita ,elmebeteg idiótákkal nem társalgok.
A kérdező meg menjen ,törjön be éjszaka a kedvenc szaporítójához, ha az felébredne vágja le őket a fenébe ,aztán mentse ki a drága ebeit. Lényeg a jó ügy szolgálata. Istenbarmai..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!