Keresztbe tudok tenni egy szaporítónak. Meg tegyem?
Így van, ha nem bizonyíthatóan nagy mennyiségű és üzletszerű a tevékenység ,akkor annyit kell adózni meg számlát adni mintha a lemezgyüjteményét árulná ki a neten. Semmit.
Ha kiírja ,vagy szóban elmondja ,hogy törzskönyv nélkül, akkor semmi megtévesztés nincs.
De ha bárminemű szankció lenne ,akkor a világ legegyszerűbb dolga lenne a Nav-nál beírni a keresőbe ,hogy "kutya eladó " és végigbüntetni a sok ezer hirdetőt. Feljelentgetőkre sem kéne várni. De mégse ilyen egyszerű a történet.
Gondolom nem a sintértelepre viszi a törzskönyvezett szülőktől származó almot ,szóval a válaszod nem releváns ,de stílusa mutatja a kulturáltsági fokodat. És a stílus maga az ember .
De oké tegyen keresztbe nekik. Lesz egy ellensége a szomszédba,ami nagyon jól fog jönni neki a következő években. Nekem mindegy ,nem én lakom ott.
"Gondolom nem a sintértelepre viszi a törzskönyvezett szülőktől származó almot"
Hanem? Szerinted aki megveszi szaporítótól jó óccsóba a teszemazt német juhász kölykét, mit fog csinálni az első viselkedési problémánál? Felkeres egy kutyaiskolát? Házhoz járó kiképzőt? Utánaolvas az interneten? Előbbi kettő DRÁGA, utóbbit meg ha bármikor érdekelte volna a TÁRSállat, amit magához vesz, megtette volna az érkezése előtt. Szar szaporítóktól bizony szar emberek vesznek kutyákat, a szar emberek kutyái pedig az első problémánál mennek jobb esetben(!!!) az utcára, vagy a gyepire. Mert tárgy. Mert dísz.
"Én is adtam el almot és vettem is olcsón törzskönyv nélküli kutyát . Semmi rosszat nem tudnék erről mondani, ez egy teljesen természetes dolog"
Igen. Tudod ha a tömeggyilkost megkérdezed arról, van-e bármi probléma azzal, amit tett, azt fogja mondani, hogy nincs. Szubjektivitás, ugye.
Na mindegy, kispalikeenak igaza van, inkább megpróbálkozom én is a sültkrumpli sakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!