Többkutyások, kutya etetés! Most akkor melyik elmélet a helytálló? A nyugodtabb vagy a magasabb rangú kapjon előbb?
nálunk a következő a menete az etetésnek: az egyik kutya idősebb, a másik pedig fiatalabb, az idősebb ivartalan kan, a kicsi hamarosan ivartalan szuka.
A táljuk nincs előttük egész nap, hanem el van téve, tehát vacsiidőben amikor én bemegyek kiosztani az adagokat, mindkét kutyát leültetem. Amíg megy a nyekergés meg a dürcögés, addig ott ülnek, ha megnyugodtak, lerakom a tálakat a helyükre (az udvar 2 pontján). Mindig az idősebbet hívom először enni, leültetem és ha nyugodt, akkor ehet. Utána jön ugyanígy a kicsi.
Nálunk már megszokott ez a rituálé, így ritka a hiszti (böjtnap után szokott néha lenni egy kicsi), viszont a falkasorrendet részben rájuk hagytam. Illetve minden igyekezetem ellenére fél éves korára kiderült a kicsiről, hogy sokkal dominánsabb a kannál, a kan pedig elfogadta a helyzetet, úgyhogy így maradt.
Heló!
Nekem van egy 4 éves Amstaffom, és egy 11 hetes kis Amstaffom, én úgy csinálom, hogy először a kicsinek adok, hogy ne mennyen oda a nagyhoz, megette, beteszem a helyére, és megy aludni, utánna a nagynak adok kaját, és így, remélem segítettem, heló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!