Mit csináljak hogy ha picit megütöm a kutyát (nevelésből) és felpörög mert azt hiszi játék?
Légy határozott és következetes.
Add a tudtára minél többször, hogy mit vársz el tőle. Nem feltétlenül kell megütni ahhoz hogy értse miről van szó, a hangodból is tudni fogja hogy mit szeretnél, csak légy határozott. Türelmesnek kell lenni, mert a tanuláshoz idő kell.
Egy kutyaiskola nem ártana.
1,5 éves cc-t egy picit megütsz és azt hiszi játék? :)))
Én úgy oldalba szoktam csapkodni nyitott tenyérrel az enyémet, hoy pufog az oldala és csak röhög rajta, törleszkedik :)
Labilisabb természetű kutya és EZÉRT nem mersz odacsapni, nehogy megkapjon? Hajjajj...
Kérdező, add nekem a kutyád, úgyis imádom a corsokat!
azon kívül ,hogy elmész egy kutyasuliba és megtanulod kezelni a kutyád ?( ez a fajta nem játékszer !)
a kutyasulin kívül esélytelen minden próbálkozásod !
de ,erre majd te is hamar rá fogsz jönni!
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb kutya játéknak hiszi a csapkodást :)
Ha szemtelenkedik, akkor igenis mutasd a testtartásoddal, hangoddal, hogy te ebben nem vagy partner! Akár üvölts rá, mennydörgő hangon! Hidd el, rögtön leesik neki, hogy nem szórakozhat tovább.
Kapkod a kezed után? Akkor ne ugrálj és jajgass te is, hanem megállsz, mint a kőszikla és rászólsz nyugodtan, de ellentmondást nem tőrűen.
Gondold azt, hogy te vagy Rozsomák az X-menből! Ugye róla nem feltételezed, hogy eltűrné egy kutya szemtelenkedését? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!