Van benne egy csipetnyi agárvér?
Azért kérdezem most, mert kezd beérni testileg (másfél éves herélt, megvártuk az ivarérést ivartalanítás előtt). "Mentett" kutya, egy borzalmas helyről hoztam el. Anyja amstaff, nyílt titok, hogy lopta a gazdája. Nekem a papa gyanús volt, de róla sajnos nem tudok képet tenni, elpusztult parvóban 2 évesen, mert a marha gazdájuk nem adatja be az oltásokat, nem viszi ki őket sehová a kennelből, szóval a tipikus kutyagyártó kisiparos. :/
Azért furcsa, mert nagyon "púpos" a háta, hosszú a lába, nincs mellkasa, és a fülei... :) Imádom, de nekem gyanús, hogy a papi hordozott magában valami mást is, nem csak stafford-jelleget. A farka az a tipikus kunkori agár-farok, a lábujjai hosszúak, nem zártak. Az arcorri rész is igen hosszúkás, és ugyanúgy fut, mint egy agár: nagyon maga alá húzza a lábait, nagy a lépéshossza, akármelyik kutyát lehagyja. Erős benne a vadászösztön, folyton megy, keres.
Ezzel szemben semmi staffordos nincs a jellemében. :D
Ne húzzatok le, nem vettem a kutyust, egyszerűen megsajnáltam, és hozzámkerült.
Nekem a hasa tűnik nagyon agarasnak,meg a tappancsa :D
Viszont a "púpos" hát pont hogy nem agárjellem,minél laposabb egy agár háta,annál jobb.(Persze ígyis sok agár háta púpos,de nem jó)
Vadászösztön és a futás(tipikus rugó) is agaras.
Én is ismerek egy staffit aki agarak között van,és tiszta "agár beállítottságú" lett az évek során! :D
Én nem igazán látok benne agarat, ettől még lehet. Mondjuk a fotók sem a legjobb szögből készültek.
Ilyen egy igazi magyar agár. A farka mondjuk pont nem látszik, de kb. a földig ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!