18 éves fiú vagyok panelban lakom (2 emelet) és kutyát szeretnék. Két fajtán gondolkozom Bichon, Tacskó. (kis méretü kéne). Más kutyafajta esetleg? Tapasztalatokat, véleményeket érveket, ellenérveket szeretnék a két kutyafajtárol és, hog
Bichon. Tündéri kiskutya, jó a természete, (elvileg) kevesebbet eszik, viszont kb. 2 évvel rövidebb a várható élettartama(12-15 év), formásabb kutyus. Sokat kell szöszmötölni a szőrével, de megéri.
(A tacskó szőre kevesebb gondozást igényel, több a várható élettartama, viszont én személy szerint nem kedvelem a tacskókat.)
Más kistestű kutyák:
- Cairn terrier
- Westie
- Norfolk terrier
- Welsh corgi
- Bichon havanese
- Mopsz
-Francia bulldog
Ahogy már előttem is írták, a menhelyeken nagyon sok aranyos, kedves kistestű keverék van. Rengeteg tacskó keveréket is találsz ott, nézz körbe!
De ha mindenképpen ragaszkodsz a fajtiszta kutyához, akkor egy fiúhoz inkább a tacskó!
Nekem tacskóm, sajnos csak 7 évig élt, de imádtam!
Szuper kutya volt, kicsit önálló, kicsit akaratos, de ezek mellett szerethető és imádnivaló!
Havanese. Nagyon tündéri kutyus, 2 havonta megy kozmetikushoz. Játékos, gyorsan tanul, napi 2 séta mellett is tökéletesen elvan(jó..mi ki tudjuk engedni a kertbe is és ott is játszunk..). Nagyon aranyos kutyus, csak a lényeg, ne apródról meg ilyen helyekről vegyél.
Van menhely, fajtamentés, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!