Miért tartanak egyesek olyan kutyát, amit nem tudnak visszafogni?
Nyilván költői a kérdés... De nagyon fel vagyok háborodva!
Sétáltatom a kutyám, amikor egy idős nő szerencsétlenkedik, hogy elhúzza a sajátját - sikertelenül. Megkér, hogy kerüljem ki. Kikerülöm. Épphogy elhaladok mellette, amikor a kutya nekifutásból kitépi magát a nő kezéből (Flexi pórázon volt) és fut a kutyám után, aztán meg is támadja... A rúgásra persze nem reagál, közéjük vetem magam, tolom el a másiktól, nyomom le a fejét meg minden, és mikor végre felkapom az enyém, ő belekapaszkodik a fenekébe... Kutyák le, verekedés újra. A nő meg visít, hogy őt kapjam el mert eldől. Persze. Majd pont ezzel fogok vesződni...
Végülis felkaptam az enyém, de nem győztem minél magasabbra emelni, mert a másik meg ott hörgött és ugrált rám.
Nem igaz, hogy 100 évesen annyira kell egy kutya, és ha igen feltétlenül olyan hogy ne tudjuk visszafogni? És még rá egy Flexi. Remek.
Hát sajnos ez a mai Magyarország kutyatartási kultúrája.
Hogy válaszoljak is a kérdésedre: DIVATBÓL (mint 10-ből 9)
Mert az emberek nem gondolkodnak! Megtetszik neki Bubuka és kész, neki kell!
Az tökmindegy, hogy nehezebb és erősebb, mint ő...
Nekem szerelmem a nápolyi masztiff és a rottweiler, de 60 kilós nőként eszembe nem jutna egyiket sem tartani, főleg, hogy hajlamos vagyok túl finom és elnéző lenni a kutyáimhoz :)
Volt egy kutyás ismerősöm, egy nagyon idős hőlgy.
Volt két öreg foxi tacsi mixe. Miután mindkettő meghalt, az unokája hozott neki egy ugyanilyen keveréket hiába mondta a mama hogy nem kell. Amúgy panelban lakott.
Ám de a mama szerette az állatokat, így kénytelen volt foglalkozni vele. Szerette a fiatal kutyát.
Csak az volt a bibi, hogy amikor cseperedett a kiskutya nem bírta megtartani a kutyát, és volt hogy el is rántotta.
Többször szólt az unokájának hogy vigye el, mert sokan már haragudtak rá ez miatt.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos hogy az idős hőlvy akarta azt a kutyát, de mivel szereti, megtesz minden tőle telhetőt. Sajnálom amúgy hogy ez történtveled.
Én meg a minap láttam egy sovány srácot egy kan boxerrel...Alig bírta visszafogni, amikor meg ellopott valamit a kutya, elkezdte kergetni (?!!), majd rávetette magát és úgy tudta csak kitépni a szájából a cuccot... Hát nem is szívesen megyek a közelükbe. Ellenben van egy kis srác aki egy felnőtt pitbullt sétáltat, a kutya ott totyog mellette és simán el lehet tőle kérni, amit épp összeszed.
Elég röhejes, hogy sokan még a törpetacskójukat sem tudják visszafogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!