Akiknek olyan fajtájú kutyájuk van, amit nem tartanak nyilván a legokosabbak között, nem érzik azt, hogy buta a kutyájuk?
Én találkoztam már végtelen buta kutyával. Egy bolognese-ről van szó, párom anyjáé. Falkasorrend problémák vannak, de igen erősen (hágja a játékait, morog ha valami nem tetszik neki). Ezek mellett nem ismeri az ül, fekszik parancsot.. csak éldegél, de tanítva sose volt. Bármit mondasz neki, csak néz rád a nagy gomb szemeivel. Szó szerint buta, mint a tök. Még azt se érti, gyere ide. De ez a kutya is lehetne okos, szófogadó, ha nem anyósom nevelte volna...
A magyar agárról azt hallottam (személyes tapasztalatom nincs) hogy csak rohanni tud, mint a szél, mást nem is várnak tőle és hogy nem a legokosabb fajta. Egy ismerősömnek van egy agara, blogot is vezet róla. 8 hónapos még csak, de a parancsokat érti, nem makacs, megcsinálja, behívható stb.
Szerintem ez csak gyakorlás kérdése. A bolognese-t próbálhatnád hívogatni, az életbe nem jönne, mert sose volt vele foglalkozva. Az agárról több helyről hallottam, hogy buta, mégis első szóra ugrik. Nevelésen múlik, úgy gondolom.
A kutyák nagy része nem buta, maximum lassú vagy nem kooperatív.
Amikor trükköket mutatok a kutyámmal, mindenki ámul, hogy jaj de okos, bezzeg az ő kutyájuk, azt semmit se ért. Az kimaradt nekik, hogy semelyik kutya nem tudja megfelelő tanítás nélkül a parancsot.
Kedves 4-es!
Már miért lenne buta az a kutya? Te magad mondtad, hogy nincs vele foglalkozva, tehát nem agyatlan csak tanítatlan, ami nem egyenlő a butával.
Talán kérdezősködnie kellene?:)
4-es vagyok. A butát úgy értettem, hogy az égvilágon nem tud és nem ért semmit. A buta szóval fejeztem ki magam, a tanítattlan helyett. Mint írtam is anyósom miatt. Nem azért, mert a kutya ilyen volna "gyárilag", hanem ha anyósom a 3 gyerekéből egyet se tudott megnevelni, akkor miért pont a kutyát tudná? Nem a bolognese tehet arról, hogy szobadísznek alkalmas csak, semmi másnak.
(Egyébként gondolhatod, imádom a kutyákat, azért vagyok itt nap, mint nap. Elfogult azonban nem vagyok. Nem is a bolognese-vel van bajom, hanem azzal, aki nem nevelte meg semmire.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!