Akiknek olyan fajtájú kutyájuk van, amit nem tartanak nyilván a legokosabbak között, nem érzik azt, hogy buta a kutyájuk?
Még mindig a 4-es. Azt elfelejtettem megírni, hogy egyébként többször összekaptam az anyósommal emiatt. Mind két kutyája utoljára 2011-ben volt oltva, a bolognese 7 évesen a mai napig nem szobatiszta, a FÜRDŐSZOBÁBA van bezárva este és napközben, amikor mindenki dolgozik/iskolában van. Soha nem sétáltatja az utcán, a kertbe is csak pisilni zavarja ki. Tusfürdővel fürdeti otthon, macska kajával eteti. Van egy németjuhász is, a kertben, egy kb 8 nm-es helyre van bezárva. Kiengedve kivan, pár naponta, de akkor se foglalkozik vele a kutya se. Kiengedik és kész. Egyikkel se játszanak.. Labda, frizbi, kötélhúzós játék, felejtsd el. Chip egyikben sincs. A németjuhásznak 3 éve gennyes a füle. Nyáron jönnek rá a legyek, sír, nyüszít, rázza a fejét. Közölte, hogy ő inkább elaltatja, de ezt nem bírja idegekkel. Mondom WTF? Állatorvos? Arra sajnálja a pénzt! De közbe olyan dolgokra költ, ráadásul az állatorvosi költségek többszörösét, hogy az ember haja égnek áll.
Bocsánat, hogy ennyire kijött belőlem, de jól esett kicsit leírni. Páromnak hiába mondom, ő csak vállat von, hogy nem érdekli. Pedig látja mellettem, hogy hogy kell egy kutyával jól bánni, látja mikre kell odafigyelni a falkavezérségnél, még is le se tojja, hogy mit művel az anyja.
Borzasztó dolgokat olvasok itt..
Összekeveritek az intelligenciát az ember-konform magatartással. Tényleg attól tekinthető okosnak egy állat, ha egy szaros jutalomfalatért, vagy simogatásért robotként, szolga módon követi az idétlen utasításainkat? ...azt hiszem, a legostobább állat az ember...
Igen, én sem a parancsok teljesítését tartom intelligenciának, hanem inkább ha egy kutya kis túlzással, de képes szinte emberi módon gondolkodni.
Ez persze inkább lakásban, házban tartott kutyákra jellemző, nem az olyan kutyusra, aki kint van a kertben naphosszat, hanem aki maga is igazi családtagként éli meg a mindennapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!