Mi a kutyasétáltatás szabályai?
Nem akarok senkit sem megsérteni, de biztos senkisem szakértő itt. Én az vagyok. Elmagyarázom.
Jobb oldalon kell menni.
Kötelező a nyakkörv, póráz, szájkosár.
Fel kell szedni az ürüléket.
Nagyjából ennyi.
Kutyasétáltatás szabályai lépésekben:
1. nyugalom (sétáltatás elött legyél nyugodt,ne legyél túl izgatott,mert a kutya is az lessz)
2.mély lélegzet (sétáltatás közben tartsd a nyugalmat,még ha a kutyád megbolondul is)
3.diktálni a ritmust( ne a földet nézd,hanem csak előre...ha a kutyusod netán megállna vagy sétállás közben körbe-körbe nézne és figyelne,akkor felderírő állapotban van. Ilyenkor ki kell zöllenteni belölle,korigállni kell)
4.növeld a tempót (kocogj vagy szaladj egy kicsit a kutyával)
5. szembenézni az akadályokkal (ha egy ember jön felétek, aki szintén a kutyáját sétáltatja akkor is legyél nyugodt és menny tovább.Ha a kutyusod menne utánnuk,csak menny tovább,ne törődj vele.
6.kapcsolj ki,ne legyél bizonytalan.
By: Werewolf Moon :)
hát én 2helyen "lakok" úgymond
tégláson póráz és szájkosár is kötelező.. nicns szájkosár akkor 15ezer büntetés ha elcsípnek.. bár elsőre általába csak figyelmeztetnek.. azonkivül baloldalon megy a kutya és láb mellett. mert jobbkéz szabáj van így közel vagy a keritéshez akkor nemtud miattad odamenni hapedig másikirányba mész akkor van időd visszafogni..
debrecenben pedig vagy póráz vagy szájkosár, harapós kutyákra mind2... debrecenben ha a kutyának van papirja hogy alapengedelmességi vizsgán átment akkor póráz és szájkosár nélkül is vihető
A szájkosár-hisztériát (függetlenül attól, hogy hol írják elő és hol nem) olyan emberek találták ki, akik kutyát legfeljebb csak távolról láttak.
Nyilván minden ember ismeri a kutyáját és ha indokoltnak látja, ráteszi a szájkosarat, de alapvetően az a kutya, amelyik a szembejövő gyalogosra támad, komoly nevelési/szocializációs problémák vannak. Ezen kívül gond nélkül távol lehet tartani a kutyát az emberektől, a gazdi felelőssége, hogy másokat ne érhessen el (ne nyaljon, ne szagoljon meg). Szerintem egyszerűbb megelőzni a kutyaharapást, mint szájkosárral védekezni ellene. A kutyákkal szembeni előítéleteket ostoba és korlátolt emberek táplálják, az pedig egyenesen tragédia, ha az ilyenek törvényeket/rendeleteket is hozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!