Milyen kutyafajtát tudtok nekem ajánlani?
Aranyos hozzáállás.
Először is: a kutya nem fogja tudni eldönteni, hogy sáros idő van-e, azaz nem fogja érteni, hogy egy hétig minden nap felmehet a kanapéra, két napig meg nem.
Másodszor: nem tartom okos dolognak Karácsonykor hazavinni egy kölyökkutyát: tél van, sáros-hideg ocsmány idő, korán sötétedik, stb, kevesebb időt tudsz majd vele tölteni, mint mondjuk nyáron.
Harmadszor: nem a szeretet a legfontosabb egy kutyának, hanem a következetesség, a megbízható "szabályrendszer", a sok mozgás.
És ha ennyire nem tudod, melyik fajta tetszene (irtó különböző igényű/felépítésű/alapjellemű kutyákat soroltál fel), akkor javaslom, előbb olvasd végig néhány tenyésztő honlapját, ahol megtudod, kinek ajánlja elsősorban a fajtát, és mit kell róla tudni. Oké, ránézésre ezek tetszenek, de nézz utána másnak is. Pl gondozási igények, jellemző érzékenységek/betegségre hajlandósságok, stb.
Tényleg nem jó ötlet karácsonykor kutyát venni. Mivel nagy részben tiéd a kutya, te vagy vele a legtöbbet, ezért úgy lenne a legjobb ha jövő nyáron vásárolnátok. A legjobb erre a június eleje, hiszen így teljes 2 hónapja van, hogy annyira megneveld, hogy egyedül tudd hagyni majd a suliidőben. Valamint télen tényleg hamar sötétedik és bár télen is kell a kutyával foglalkozni legalább annyit mint nyáron, de van olyan, hogy ilyenkor a kutyának sincs kedve kimenni. Nyáron többet tudod tanítani, eljárhattok úszni (először erre is neked kell "megtanítanod") és többet is lehet foglalkozni vele, márcsak ezért mert az a pár napos téli szünet NEM elég.
Egyébkébként az általad felsorolt fajtákból a Labrador vagy a Golden számodra a legideálisabb. Mivel kezdő vagy kutyázásban (gondolom), így ők okozhatják a legtöbb sikerélményt. Nagyon könnyen tanítható fajták, és nem mellesleg szépek is. Ha egy igazi társa vágysz a Labit ajánlom. Mivel nekem is az van, így lehet hogy elfogult vagyok, de szerintem a legjobb kutyák a világon! Nem fogsz csalódni. De a lényeg, hogy megbízhatüó tenyésztőtől vedd, és ne szaporítótól. Az ára 100 ezer és e felett van és a fenttartása sem egy olcsó mulatság. Úgyhogy jól gondold meg a kutyát és semmiképp ne télen vegyétek! Na meg persze ez attól is függ, mikor van új alom, általában télre nem szoktak tervezni amúgy sem.
Igen, én is gondoltam spánielre, és amikor egyik ismerősömnek ezt említettem , akinek spániel van, hogy semmiképpen se vegyek. és azt mondta a kutyájára hogy bolond... O.o :O
Persze, majd megírom!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!