Mi garantálja azt, hogy a drágább, prémium tápok tényleg jobbak?
Az oké, hogy 800 Ft kilója, de mi van, ha a Morzsi tápot csomagolják ilyen zsákba? Nem lehet rábizonyítani. Vagy, hogy abban a tápban nincs dög, stb. A sok ember meg megveszi, mert ha drága, az csak jó lehet.
Ezt érzem ezen a fórumon is, ha valaki kérdezi, hogy ez milyen táp, rögtön az ára alapján vonnak le következtetést.
Pl. a Josera tápnak nincs megadva normálisan az összetétele sem, az ugyan úgy ráilik egy rosszabb tápéra is. De akkor miért mondjátok, hogy az jó, csak azért, mert drága?
A prémium sem jelent semmit, sokan azt hiszik, hogy ez egy védjegy, de lást pl. a Morzsi Prémiumra is minden gond nélkül ráírják.
Általában ami drága, az jobb minőségű is. Gondolok itt cipőkre és ruhadarabokra és magára a kutyára is, hiszen egy kutya sem olcsó, ha rendes helyről van. Egyszerűen csak hasonlítsd össze egy olcsó táp és egy drágább, prémium táp összetételét. Nyilvánvalóan azt fogod látni, hogy a drágább tápokban sokkal több a hasznosítható tápanyag egy kutya számára. :) Nem véletlenül kérnek el ennyi pénzt érte.
A kivétel, ami mindig van az a Royal Canin. Pofátlanul drága, de nem jó minőség. Nagyon keveseknek jön be. Tele van ízfokozóval és csak azt fogja megenni a kutyád, ha ezzel kezded etetni. Sokaknál okoz hasmenést és gyomorproblémákat, viszont átszokatni nehéz. Persze minden táp nem jöhet be mindenkinek. Az összesről van egytől-egyig rossz és jó vélemény is, de az RC-ről lehet a legtöbb rosszat hallani/olvasni.
Nem tudom, mennyire van minőségbiztosítási rendszer kiépítve a kutyakajákra, mennyire van itt "fogyasztóvédelem", de a sok-sok kutyatartó és -tenyésztő tapasztalata az, ami azt igazolja, hogy a drágább tápok jobbak is. Tehát nem Tesco Morzsi táp van a zsákban. :)
Persze egyéne válogatja, hogy melyik kutyának milyen márka/összetétel jön be, de ha az ember fényes szőrű, élénk, jó kondíciójú kutyát akar, akkor bizony érdemes rá áldozni.
És igen, vannak kutyák, akik egész életükben konyhai moslékon élnek és mégsincs semmi bajuk, ahogy vannak 90 éves láncdohányosok is, de ettől még ez se nem követendő példa, se nem precedens.
Olyan volt már, hogy vettem egy nagy zsák prémium tápot, és mikor kinyitottam, penészes volt. Nem vastagon, de szemmel láthatóan más volt az állaga, mint általában. Kekeckedés nélkül, egy bocsánatkérés keretében kicserélték, ami a Tesco Morzsi táppal aligha fordulna elő. :)
Van üzleti etikett.
Egy márkanévnek a gyártója nem reszkirozza meg, hogy ne az engedélyezett minőséget forgalmazza. Ha valaki más márka csomagolását használja, nagyon komoly szankciókra számíthat.Az összetételt pedig, mint minden másnál, szúrópróba szerűen ellenőrzik.
Hát látod,ez jó kérdés! Az emberek megbíznak a prémiumtápokba,valóban csak az tudja,hogy mit raknak bele,aki ott dolgozik!
Royal Canin meg az egyik legjobb táp,szóval erről ennyit!!
Én direkt meg szoktam nézni az összetételt a boltban. Általában hústartalmat nézek. A felkapott, népszerű, középkategóriás tápoknak nagyon sokszor kevesebb a hústartalmuk, mint a sima, kevésbé ismert tápoknak. Az ásványianyag-tartalom pedig szinte teljesen megegyezik.
Egyébként én nem szeretem a tápokat, mi főzünk a 3 kutyánknak. Ebben valódi hús van, zöldséek és rizs/tészta. Nem pedig mindenféle adalékanyag, meg mesterséges szénhidrátok, stb.
Ráadásul jóval olcsóbban is jön ki. :)
Az mi kutyánk 6 hónapos, igazából sosem foglalkoztam szuper prémium tápokkal. De két hónapos kora óta szenvedünk a kutyával.
Minden tápot kipróbáltuk, amit a bevásárlóközpontokban meg lehet venni, mindegyiktől vagy hasmenés volt vagy vakaródzott, nem beszélve a fél reklám táska székletről, ami olyan büdös volt, hogy iszonyat, 5 perc alatt ha nem takarítottam fel, elleptek minket a legyek. Állandóan slagoltam a füvet, hogy eltakarítsam a híg kutyaszéklet maradványait.
Elegem lett, bementem a prémium kutyatápokat áruló üzletbe és kértem tanácsot. Ott ajánlottak egy tápot, ami egy jó középerős árkategoriába van.
Miért jó?
Sokkal kevesebb kell belőle, mint a "gagyi" tápokból.
Érdekes módon megszűnt a hasmenés, vakaródzás. Megszűnt a fél reklám táska széklet is,
A szőre rövid időn belül sokkal szebb lett, csillogóbb, selymesebb tapítású.
És még egy érdekes tapasztalat, az ilyen "Morzsi kutyatápok- és társaitól, több liter vizet ivott naponta, nem győztem újra tölteni a tálját. Most szinte csak evéskor iszik, és mondjuk egy kiadós játék, séta után.
Megmondom őszintén először sajnáltam kiadni a tápért a pénzt, de most látom már, hogy megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!