11 hetes bolognese kutyám tápváltás óta vakarózik miért?
Eddig royal canin mini juniort evett, csütörtöktől kapott mellette brit premium small breed juniort.
De szemmel láthatóan sokkal jobban vakarózik azóta, pedig a royal is csirkés ugye.
Ma vettem neki pro plant halast, még vegyesen kapta a royallal viszont a halast kitúrta a tálból kiválogatta a royalt. Van esély rá hogy nem szereti a halast?
Érdekes hogy a britet megette a royallal együtt.
Az két külön dolog, hogy a kutya szereti-e a tápot és hogy jó-e neki vagy sem. Ha érzékeny a Brit valamelyik összetevőjére (nem feltétlenül a csirkére), akkor ne etesd.
Lehet, hogy a Pro Plant nem kedveli annyira, de add neki továbbra is. Ha a váltás idejére együtt szeretnéd adni a kettőt, jó megoldás a válogatásra, ha vízzel felöntöd őket és összekevered, így kénytelen lesz megenni mind a kettőt, később pedig adhatod a Pro Plant önmagában, szárazon. Ha nem eszi, elveszed és megkapja legközelebb.
Vagy bolhás, vagy allergiás, ahogy az előttem válaszolók is írták...
Válts tápot arra amelyikkel nem vakarózott, ez megoldja ha allergia.
De emellett mindenképpen vegyél neki valami kölyökre is alkalmazható parazitamentesítőt (bolhanyakörv, spot on), ugyanis sajnos a bolhásodásnak nem feltétel, hogy kimenjen az állat.
Az én macskám fél évesen bolhásodott be, pedig annyira szobacica, hogy a lábát a külső párkányra sem teszi ki, nemhogy a szabadba...
Előtte én is azt hittem, hogy bent nem lehet bolhás, de akkor utánaolvastam, és kiderült, hogy bármilyen gusztustalan, bizony te is hazaviheted a bolhát utcáról, BKV-ról a ruhádon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!