Kiskutyát mikor lenne érdemesebb venni?
Német juhász kölyköt szeretnénk, 2 lehetőség adott. Az egyik, hogy 2-3 hét múlva kerül hozzánk a kutyus, a másik, hogy október végén.
Augusztus utolsó hetében el kell utaznom, így ott 1 hét kiesne. Lenne itthon vele mindig valaki, de nem én, a "gazdi". Az utazásig kb. 2 hétig folyamatosan együtt lennénk, tudnék vele foglalkozni.
A másik opció szerint, október végén érkezne a kutyus. Ekkor már dolgozom, így napi 8-9 órát lenne itthon egyedül. 1 hét szabadságot meg tudnék oldani, de több nem menne.
Tehát a kérdés az, hogy melyik megoldás jobb:
-augusztusban 2 hétig itthon vagyok vele, majd 1 hétre elutazok, vagy
-októberben 1 hétig itthon vagyok vele, majd utána hétköznapokon 8-9 órán keresztül egyedül lenne.
Valaki mindig van itthon, tehát az egyedül az nem teljesen egyedült jelent.
Persze munka után bőségesen foglalkozok majd vele, de a fenti két opció közül nem tudom, melyik lenne ideális a kutyusnak, hogy könnyebben megszokja az új környezetet, hozzám szokjon.
Köszönöm!
Családi kutya is lesz, meg nem is. Én leszek hivatalosan a gazdi, én etetem, sétáltatom, viszem kutyaiskolába, stb...
de persze a többi családtag is foglalkozik majd vele, csak korlátozottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!