Kaptam egy 5 éves Shih Tzu-t. Eddig egy hangot sem adott.
Kellene ugatnia, morognia, vagy bármilyen hangot adnia?
Figyelt kérdés
2010. jan. 9. 09:27
1/8 anonim válasza:
Szia!
Nekem is Shih-Tzu-m van. 1 éves.
Régen a shih-tzu-t jelzőkutyának használták. Minden kis apró neszre ugat. De nem kell megijednek, lehet h a te kiskutyád olyan helyen volt előtte ahol ingerszegény volt a környezet. Azért azt tudnod kell h ma már csak társasági kutyaként vannak számontartva, tehát ő nem lesz sosem egy pitt bull :D
De persze ha megszokja a helyét lehet h megjön majd a hangja. Várj türelemmel!
2010. jan. 9. 09:44
2/8 anonim válasza:
most kaptad? lehet hogy azért nem ugat, mert fura neki és nem tudja mire kell. amúgy várd meg, hogy oldódjon fel és akkor megy az ugatás :))
2010. jan. 9. 10:13
3/8 anonim válasza:
Nekem is shih-tzum van, nem egy ugatós tipus... nagyon ritkán ugat:)) akkor is inkább vakkantgat, nagyon sokáig én is azt hittem, hogy nem is tud... magyarázni majd fog, ha beillesztkedett... morog, de nem úgy, méregből, hanem olyan, mintha beszélne:)))
2010. jan. 9. 11:48
4/8 anonim válasza:
Na hát én örülnék, ha nem jelezne minden neszre a kutyám... :D
2010. jan. 9. 14:00
5/8 anonim válasza:
Mutass neki egy macskát utána nagyon szeretnéd hogy csentben maradjon borzasztó hangja van de különbem szégyenlős két hét kel neki hogy megszokja a helyit utána rendben lesz borzasztó eleven fajta a labda segíthet a fel oldódásban rendkívül ragaszkodó fajta ha nem boldogulsz vele kérdezzél talán tudok segíteni én azt tenyésztek
2010. jan. 9. 15:10
6/8 anonim válasza:
Na kedves előttem szóló, tőled sem vennék kutyát...
2010. jan. 9. 16:15
7/8 anonim válasza:
Ha most került még csak hozzád, akkor várj türelemmel.
Idő kell, amíg megszokja az környezetét, azt, hogy te vagy a gazdája, amíg kialakul a biztonság érzete. Amíg megtanulja a napi menetrendet, hogy mindig hazamész, minden nap kap enni, stb.
Én három hónap (!) után hallottam először a kutyám hangját, már kezdtem attól tartani, hogy néma. Neki ennyi idő kellett ahhoz, hogy a saját területének érezze a kertet, és elkezdje védeni.
2010. jan. 10. 18:02
8/8 anonim válasza:
5 éves kutya már elég idős ahhoz hogy érzelmi élete és emlékei legyenek. Várj türelemmel, amíg megbarátkozik veled.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!