Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Klikkerrel bármilyen kutya...

Klikkerrel bármilyen kutya tanítható?

Figyelt kérdés

Láttam egy klikker bemutatót, elképesztő volt, amit a németjuhász csinált!!!

a gazda csak ült, és a vezényszó: csinálj valamit!

ha jó irányba "haladt" a kutya, klikk és jutalom.

a végére megcsinálta a nem kicsit bonyolult feladatot...

na most.:D

én szívesen kipróbálnám ezt a módszert az enyéimmel, de nem nagyon motiválhatók kaján kívül mással...

az egyik nagy agility bajnok:D, a másik kettő engedelmes, de velük nem agilityzem, nekik más a "szenvedélyük":)

szóval ha most nekik is elkezdek klikkelgetni, akkor ők is így lesznek idomíthatóak?...

mondjuk én nem akarok nekik olyan húdetrükköket megtanítani, a fekszik meg az ülj meg a behívás már megy...

érdemes lehet klikkert vennem, vagy az csak az extrább mutatványokhoz van?

2011. szept. 6. 21:03
 1/5 A kérdező kommentje:

bocsi a lényeg lemaradt.

tehát az az ügyes kutya egy németjuhász volt.

munkaőrült.:D

az enyémek boldogak, ha szaladnak a biciklim mellett vagy egerésznek a réten...:D

ha azt mondanám: "csinálj valamit" nézne rám mind a 3 értetlenül aztán valószínűleg játszani kezdenének egymással vagy leülnének.:D

2011. szept. 6. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"nem nagyon motiválhatók kaján kívül mással"

Pont az a lényeg hogy kajával motiválható legyen. A klikker nem motiváló eszköz.

2011. szept. 6. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A formálásos klikkerezés a legmagasabb szintje a tanításnak. Főleg, ha keresztképzett a kutya, és eddig gyakorlatilag passzivitásra nevelted (az engedelmesezésben alapvetően passzív a kutya, végrehajt, nem kreatívkodik) akkor az eleje elég nyőgve nyelős. De túl lehet lenni rajta, és akkor fantasztikus! Eleve az, ahogy megismered közben a kutyád gondolkodásmódját, felébreszted a kreativitását, gondolkodásra, agymunkára készteted. Hihetetlen sikerélmény, amikor már ő maga találgat, próbálkozik, és végül rájön.

A bonyolult feladatokat beformálni bemutatóban látványosan csak nagyon gyakorlott páros tudja, de alap dolgokat eleinte csak játékokat nem olyan nehéz, csak ki kell zökkenteni abból, hogy ül és néz rád. Nekem az első három esti gyakorlás az nagyon semmi volt, ha véletlen felállt, és ráklikkeltem rögtön visszaült. De aztán túl lettünk rajta, sokat gyakoroltunk, és mostmár nagyon élvezi és nagyon kreatív!

Ez egy jó cikk a témáról: [link]

2011. szept. 6. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Kutya? Még bárány vagy hal is! :)

Ennek a kérdésnek a végén vannak, de nem emelem csak úgy át, mert a többi válasznak is hasznát veszed!

www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2172769-clicker-sose-hasznaltam-meg-de-szukseg-lesz-ra-hogyan

Azt a pár perces bárányos videót a rossz minősége ellenére tényleg érdemes végignézni! Az alatta lévő meg zseniálisan össze van hangolva a zenével (csak a végeredmény, igaz, de a felhasználónál oktatóvideók is fel vannak töltve).

2011. szept. 7. 07:55
 5/5 anonim ***** válasza:
A kutyák többsége tanítható a klikkerrel, sőt gyorsabb tanulást tesz lehetővé. Egyedül akkor van gond, ha a kutya fél a klikker hangjától, akkor vagy a hátad mögött kell klikkerezni, de ha még mindig fél, akkor jobb elhagyni, és csak parancsszavakkal irányítani.
2011. szept. 7. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!