Hirdetési oldalon miért írják ezt a kutyákhoz?
"miért akkor hol hirdetnek?"
Nagyrészt sehol. Megnézed a kutyákat kiállításon, vagy utánakeresel a fajtának és a kenneleknek az interneten, és TE felkeresed a tenyésztőt.
Itt tisztázzunk valamit:
45-e Ft. ért ő nem TK-s Bischon vett. Törzskönyvet biztos nem adtak hozzá a törzskönyv tartalmazza a szülőket, nagyszülőket a kutya törzskönyvi nevét és számát.
Az oltási könyv ( mert sokan keverik a TK-val) az csak az, hogy ki a tulajdonos mi a kutya neve állítólagos fajtája és oltásai.
Fajta jellegű keverék: Pl a barátnőd Bischon-ja fajtajellegű keverék. Azaz hasonlít valamelyik fajtára de mivel nincs TÖRZSKÖNYVE ezért keverék mivel nem tudod bizonyítani, hogy igen is Bischon volt az üknagyanyja is.
Fajtatiszta: Olyan kutya akit tenyésztőtől veszel kennelből. Ez a kutya szűrt TK-s szülőktől származik. Minimum ára 100 000 Ft. Hirdetős oldalakon nem hirdetnek mivel az szégyen számukra. Van egy csomó kennel keress fel egyet amiben lesz kölyök.
Szaporító: Olyan személy aki a legolcsóbb és egészségtelen tesco-s pedigree-n neveli a kutyáit és a kölyköket is csak azért, hogy azt minél hamarabb akár betegen is elpasszolja apró pénzért mert csak a pénz érdekli. Van némelyiknek 30-40 kutyája is , egész életüket ketrecben élik le és csak szülnek fél évente. Azt se tudod, nem-e az apjával, vagy a testvérével pároztatták be a szukát. Nem-e lesznek degeneráltak vagy betegek a kölykök ( ezt egy orvos ránézésre neked nem állapítsa meg).
Orvosok: Na ők aztán tényleg mindent mondanak csakhogy megmaradjon a kuncsaft. Ránézésre megállapítottam a kutyámról, hogy egészséges, de valójában vese problémás és ha nem figyelek oda az étrendére megdöglik. Az orvosok csak a pénzre mennek ( tisztelet a kivételnek ami ritka). Ők beoltanak minden szaporított kölyköt ( jobb esetben ha elviszi a szaporító beoltani és nem parvósan adja oda és megdöglik a kutya 3-napra rá őt meg nem tudod elérni mert tojik a fejedre) Az orvosoknak minden kutya plusz pénzt jelent, ha csak TK-s kutyák léteznének akkor kevés embernek lenne kutyája így kevesebb járna hozzá és kevesebb lenne a pénze is.
Ezek után ha elolvastad egyáltalán gondold meg mindent. Amúgy kíváncsi vagyok nagyon kérlek küld el pm-ben mi a barátnőd kutyájának törzskönyvi neve. KÉRLEK. Én ezt nem idegesítés céljául írtam le, csak helyre tettem pár fogalmat.
"Márkás kutya"
Te sem vagy különb mint ezek -.-"
És 45-ért nem fogsz találni TKs kutyát. Mondjuk az sem igaz, hogy 100 alatt nincs, mert a mi kutyánkat 70-ért vettük volna, mert nem híres kennel(Havanese), és csak azért nincs TKe, mert akkor vettük, amikor volt ez a MEOE probléma, és pont akkor nem állítottak ki. De anyakutyának a szűrései megvannak, előző alom és az utána következő almoknak van TKük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!