Szerintetek fajtatiszta? SoS! Képpel
Van egy 1 éves Angol Cocker Spánielem.Nagyon aranyos,és imádom.Eddig csak látásból ismertem a fajtát.
Sokan mondják az utcán így cuki,úgy cuki.:D
Tenyésztőtöl vettük,de törzskönyv nélkül mert így olcsóbb.(és úgyse vinnénk sehova mivel családi kutya)
A feje búbján hosszú kóci bóci szőr van,az osztálytársaim Spánieljeinek pedig sima a fején a szőr,és nem is nagy dús.
Ha nem is lenne fajtatiszta,én úgy is szeretném,csak akatom tudni az-e.
(amúgy tényleg cuki? :3)
Testre tisztára egy cocker,de a fején a szőr valahogy...
képek:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Spánielnek néz ki. De ha nincs törzskönyve, akkor mindegy, mert hivatalosan nem számít fajtatisztának.
A fajtatisztaság nem azt jelenti, hogy a füle mögött a kispolcon van egy titkos jel, hanem azt, hogy papírokkal igazolva van, hogy a szülei több generációra visszamenőleg fajtatiszták voltak, tenyészszemlén voltak, és egészségügyi szűrésen vettek részt.
Amelyik tenyésztő nem ad törzskönyvet, az nem tenyésztő, hanem szaporító.
Amelyik TENYÉSZTŐ hobbi célra ad el kölyköt (tehát nem akarják kiállításra vinni, sem tenyészteni) az hobbi törzskönyvvel, szerződéssel, és ivartalanítási kötelezettséggel adja.
Ezt olvasd el, talán segít megérteni a törzskönyv lényegét:
Spánielnek tűnő szaporított kutya.
A törzskönyv kiváltása 5.500Ft. Gondolom titeket is csőbe húztak valami horror összeggel.
A bóbitájától még lehetne fajtatiszta, ismerősöm spanijának is van, és törzskönyves.
szia!
Biztos, hogy 1 éves? már őszül az álla...
Hát csak én nem magyarországi vagyok!
És tudom 5000 ft mennyi,és ez az összeg háromszorosa,ha nem több!
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó:
Köszi!! :)
A kutya nem lesz rosszabb attól, hogy szaporítótól van, a gazdája már annál inkább, aki lustaságból/butaságból/sznobizmusból nem hoz el helyette akkor már egy mentett kutyát. Ugyanúgy keverék, de legalább nem egy pénzéhes kutyagyárost támogatsz a pénzeddel.
A kérdésre a válaszom pedig:
Egy ilyen kép alapján konkrétan lehetetlen megállapítani egy kutyáról, hogy fajtatiszta-e, erre találták ki a törzskönyvet. Ha van neki akkor fajtatiszta, ha nincs akkor nem az. Ennyi a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!