Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez mi? Képpel, többi lent.

Ez mi? Képpel, többi lent.

Figyelt kérdés

Tegnap láttam, hogy egy helyen többször nyalja magát a kutya. Ok, gondoltam, egy kis szőrnyalás még nem világvége...na de ma este láttam, hogy megint, ugyanott, egyre többet, hevesebben nyalogatta a területet. Megnéztem, elhúztam a bundáját....és ezt találtam alatta: egy fehéres levet eresztő "krátert", amiben mintha lett volna valami. Hülyén hangzik...de akkor is, nekem arra hasonlít. A szőrét körülötte óvatosan levágtam rövidre, hogy ne lógjon bele.

Itt a kép, sajnos ezeknél jobbat, élesebbet nem tudok készíteni:

[link]

[link]

[link]

Reggel elmegyünk dokihoz, de addig is...aki sejti, vagy van valami fogalma arról mi lehet, és főleg MI OKOZTA lenne olyan kedves és elmondaná nekem is?

Ja, még annyit: az étvágya, közérzete semmit nem változott, ugyanúgy játszik, eszik, de azért a ma esti úszást kihagytuk...amíg nem gyógyul be neki, addig nincs úszás a folyóban. Szegénykém váltig nem értette, miért marad megkötve a fürdőzőhelynél... :((

2014. júl. 10. 22:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

szia!

Nem költözött belé valami légynek az élősködő nyűve? Nekem arra hasonlít, komolyan. A szarvaslégy csinál ilyet marhákon. mutasd meg dokinak feltétlenül! Szegény kutyuli..

bagócslárva nyoma:

[link]

2014. júl. 10. 22:16
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
2014. júl. 10. 22:16
 3/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nem gondoltam légylárvára, mert annyira vaskos, sűrű , kétrétegű bundája van, hogy nem nézem ki a legyekből, hogy belemásznak...

Meg nem is tűri őket magán, mindig kapkod utánuk, elzavarja őket.

2014. júl. 10. 22:21
 4/16 A kérdező kommentje:

De kemény a kép amit küldtél! :( Szegény kutyu :(

Elfelejtettem írni, hogy ez a seb majdnem a vállán, a szügye legszélén, a mellső jobb lába felső részén van.

2014. júl. 10. 22:24
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Tudod, ez úgy működik, hogy a bagócs az egy nagy légy. Nem száll az áldozatai hátáras, hanem ennél sokkal cselesebb.

Fog egy sima házi legyet, és rátojja a petéit. Azután elereszti a legyet, az meg persze leszáll egy állatra. Ott a testmelegtől kikelnek a lárvák, és máris megvan a helyük.

(az a sok David Attenborough természetfilm biztos megártott nekem... :))

Nem mondom, hogy az, de nagyon-nagyon hasonlít rá!

Esetleg egy elfertőződött szúrás, amit utólag beköpött egy házi légy?

2014. júl. 10. 22:25
 6/16 A kérdező kommentje:

Kukacok nincsenek benne. Megtapogattam, kemény a seb környéke, de nem kőkemény, csak szimplán keményebb mint a normális kutyabőr. A párom szerint egy kelés lehet, ami kifakadt.

Fogalmam sincs mi lehet, nagyon várom már a reggelt, hogy dokival megnézessük...

2014. júl. 10. 22:30
 7/16 anonim ***** válasza:

ma 22:25

A bagócslégy szúnyogon keresztül rakja le a petéit az áldozatába.

2014. júl. 10. 22:41
 8/16 anonim ***** válasza:
Lehet toklász bemeneti nyílása is. Holnap többet fogsz tudni.
2014. júl. 10. 22:43
 9/16 anonim ***** válasza:
Majd írd már meg léci mit mondott a doki, nagyon érdekel. Ijesztő :O
2014. júl. 11. 01:30
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Természetfilmben konkrétan le van filmezve, hogy házilégyre rakja a petéket. Nézd meg!

David Attenborough:Élet a növények között (Talán a Bensőséges kapcsolatok című rész, de nem biztos)

2014. júl. 11. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!