Melyik kutyát ajánljátok?
Én akkor is azt mondom, hogy nézzetek be a menhelyre, valószínűleg tudnak nektek adni jó jelzőkutyát (boxer, tacsi, goldi max jelez - a betörőt ezüst tálcán szolgálja ki.)
Megosztanék veled egy tapasztalatot (nem személyes, csak rengeteg idős emberrel vagyok körbe vége): az, hogy a nagyszüleidnek 17 éve volt energiájuk, türelmük egy kiskutya összes hülyeségéhez, nem jelenti azt, hogy most is van. Szóval szerintem érdemes lenne átbeszélnetek a kutyakérdést ebből a szempontból is.
Olyan fajtát válasszatok, amit minden családtag elfogad, egy egyértelmű. Nincs olyan, hogy nekem ez tetszik, de papának nem, meg anya nem megy ha ilyen lesz. Ezt egy felnőttnek nem kellene elmondani...
Amiket felsoroltatok, abból a fele nem házőrző, ha valóban elsődleges szempont a házőrző olyan fajtát kellene választanotok. A golden maximum halálra puszilja meg pacsizza a betörőt...
Az idősek gyakran sokat gondolnak a saját erejükről és engergiájukról. Ezt a gyerekeiknek és nem az unokájuknak lenne kötelessége felmérni, hogy még mindig olyan jól bírják-e a kutyázást mint régen. Minden fajtának nézzetek utána, beszéljetek tenyésztőkkel, néhány kiállításra is elmehetnétek és máris könnyebb lesz választani. Veled sajnos hiába beszélünk itt, mert nem a tiéd a döntés, ennyi felnőtt között még a tanácsadás sem igazán.
Utolsó
Ők mondták hogy birni fogják a szomszéd 5 éves kis fiára is ők vigyáznak.Ezek közül maximum a szibériai husky nem házörző.A golden retriver attól függ hogy nevelik a szomszédban is van egy egyszer benyúlt hozzá a postás és megharapta meg megugat mindenkit aki arra megy.
Én is a menhelyt mondanám. Szívem szakad meg értük, és hidd el meghálálná..
Nekem egyébként német juhászom (5) van és egy németjuhász-kuvasz (13) keverék. Sokan nem mernek bejönni az udvarra, mert a kerítést kiszakítja a német juhász. De ha valaki feljön az udvarra, és rászólunk, akkor egyből barátkozik.
Minden attól függ, hogy nevelik...hiszen meg kell tanítani ülni és arra, hogy hallgasson a parancsokra,nagyon sokat kell foglalkozni velük. Mert rengetek szeretetet és törődést igényelnek.
Szóval szerintem nem fajtától függ, hanem neveléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!