Van olyan oldal ahol gazdák cserélnek kutyákat vagy más állatokat is (lent. )?
hát pedig felelőséget vállalok érte a korom meg tökmindegy
én gondoskodom róla én játszok vele velem alszik.. és milyen vegetál ezt honnan szedted nem is mondtam mit eszik és eszik húst is sokat meg konzerveket abban is az van és én vagyok a buta?? amúgy meg anyám is azt mondta ha unom akkor cseréljem el másra mert akko nem fogok már vele foglalkozni ha nem érdekel
"hát pedig felelőséget vállalok érte a korom meg tökmindegy"
Nem, nem vállalsz érte felelősséget. Ha idősebb lennél, azt mondanám, olvasd el a Kis Herceg című könyvet, de egyelőre még valószínűleg nem értenéd. A korodat nem kérdezte senki, viszont sokat elárul rólad, hogy automatikusan védekezel a koroddal.
"én gondoskodom róla én játszok vele velem alszik.."
Veled kéne még napi 1-2 órát sétálnia, kirándulnia, napi fél-egy órát tanulnia, tőled kéne megtanulnia, hogyan kell viselkednie és élnie. Eteted, és mikor olyan kedved van, simogatod, ha (és amíg) cuki, játszol vele. Tudod, mi való erre a célra? Egy BABA. Egy TÁRGY. A kutya, aki nálad van egy ÉLŐLÉNY. Amíg nem fogod fel az igen súlyos különbséget a dolgok között, addig ne vállalj se kutyát, se macskát, se hörcsögöt, se patkányt, se tengerimalacot, se párkapcsolatot, se gyereket. Ha mindenki csak ezt az egy szabályt betartaná, sokkal szebb hely lenne a világ.
"és milyen vegetál"
"tengődik". Ezt csinálja a kutyád. Eszik-iszik-kicsit játszik-alszik-tojik. Van. Ez nem élet, ez létezés. Van különbség. Amikor felelősséget vállalsz egy állatért, vállalod, hogy a tőled telhető legjobb életminőséget adod neki. Ehhez egy kutyának tanításra, nevelésre, fizikai- és szellemi fárasztásra, szociális érintkezésekre, megfelelő étkezésre és egészségügyi ellátásra van szüksége.
"ezt honnan szedted nem is mondtam mit eszik és eszik húst is sokat meg konzerveket abban is az van és én vagyok a buta??"
Megint automatikusan védekezel valamivel, amire még csak nem is utaltam. Egy kutya megfelelő étkezése egyébként prémium tápból, vagy neki összeállított nyers (BARF/Prey), vagy főtt ételsorból áll.
"amúgy meg anyám is azt mondta ha unom akkor cseréljem el másra mert akko nem fogok már vele foglalkozni ha nem érdekel"
Akkor talán anyádnak sem kellett volna gyereket vállalnia, mert ő sem képes felfogni olyan alapvető fogalmakat, mint a felelősség. A helyedben készítenék egy B tervet arra az esetre, ha anyám megun és árvaházba vitetne.
milyen sok rosszindulatú ember van itt
"ezt csinálja a kutyád. Eszik-iszik-kicsit játszik-alszik-tojik"
ezt te írtad amúgy meg minden kutya ezt csinálja képzeld el
hát erre nem tudok mit írni, megdöbbentő kérdés....az első néhány válasz után a kérdezőnek csöndben meg kellett volna húznia magát, mert csak olaj a tűzre az összes hozzászólása.
komolyan nem tudom néha elhinni, hogy ilyen emberek léteznek, de itt mindíg találok bizonyítékot az igazi emberi butaságra és embertelenségre.....:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!