Ti törlitek a kutyátok fenekét nagydolog után? Vagy hogy kell megoldani hogy ne legyen kaksis?
Volt egy kérdés amiben a kérdező provokált, hogy miért hagyjátok, hogy nyalja a kutya a szátokat/kezeteket mikor előtte a fenekét nyalta!
És a válaszírók 90 százaléka írta, hogy az én kutyám feneke nem sza..s te paraszt!
Törlitek popsitörlővel, vagy hogy oldjátok meg?
Ha megfelelő állagú a széklet, nem marad nyoma. Hosszú szőrnél szokták a végbél körül egy kis körben levágni a szőrt .
Aztán vannak, akik megtörlik a fenekét a kutyának.
Hosszú szőrű kutyám van, immár 24 éve. A szőrükön általában csak akkor maradt valami, ha a székletük puhább állagú vagy netán hasmenéses volt. Attól függően, hogy milyen/mennyi maradt rajta, vagy letöröltem ott helyben, vagy hazaérve megmostam/om.
Egyébként effektíve nem a feneküket nyalják, tehát nem azt a részt, ahol kakis lett, hanem ahol pisilnek. Miután nyalakodtak utána nem szoktam hagyni, hogy megnyaljanak. Egyébként előfordul, és utána amint tehetem megmosakszom ott, a kézmosás nyalakodás nélkül is evidens, ha mással kezdek foglalkozni.
Nálunk anno mindig meg volt neki törölve.
Panelban laktunk, és a kutya felment az ágyra, ott aludt szüleim lábánál.
Minden séta után volt láb- és fenéktörlés.
Jó, anyám kicsit tisztaságmániás is volt, az tény, de azért, ha már a tiszta ágyba felmegy a kutya, tényleg ne koszos lábbal járja végig.
BEÖNTÉS!!!!!!!
amúgy tényleg elvégzi ahogy az első írta
Normál esetben a kutyák úgy kakálnak, hogy nem lesz kakás a fenekük utána. Szóval semmi szükség törölgetni.
Néha van, hogy ott marad egy pici, mert mondjuk hígabbat kakil, vagy beragad egy fűszál, stb. Olyankor szoktam csak megtörölni.
Legtöbbször nincs semmi maradvány :) ha mégis, akkor zsepivel gyorsan letörlöm.
Viszont arra volt már példa, hogy hétvégén kora reggel rendezvényre indulva buszra várva elintézte a dolgát...és a fűszálat, vagy kemény széklet esetén magát a cuccost nekem kellett kihúzni...hát nem röhögtem, de ezt is el kell intézni és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!