Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent, ha egy kutya...

Mit jelent, ha egy kutya "nagydolog" után végighúzza a fenekét a földön?

Figyelt kérdés

Leül, és az első két mancsával megy, miközben a fenekét "dörzsöli" a földhöz.

Nem az én kutyám, egy ismerősé, együtt szoktunk sétálni. És elgondolkodtat, hogy így össze merjem-e őket engedni, mert ha valami betegség, féreg vagy hasonló, nem szívesen hagyom, hogy az én kutyám szaglássza a másik seggét.

2010. nov. 14. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Lehet férgesség jele is. Nem ártana egy féreghajtó neki. Illetve még lehet a bűzmirigyével is gond. Ezt állatorvos ki tudja nyomni ha nem ürüm neki rendesen. De az is lehet, hogy viszket neki. Egyik ismerősöm kutyája egyszer megevett csomó füvet és ahogy kakált egy fűszál lógott ki neki (de mi nem vettük észre mert hát nem azt figyeltük hogyan kakál a futtató közepén) csak azt láttuk, hogy dörzsöli a fenekét folyamatosan és akkor láttuk, hogy kilóg belőle egy fűszál :D
2010. nov. 14. 12:33
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Lehet férges,de az is,hogy csak egyszerűen kitőrli az esemény után:D

A mi egyik kutyánk is mindig kitörli utána epdig nem férges .

2010. nov. 14. 12:35
 3/11 hell-ikon ***** válasza:
64%

Lehet féreg, bűzmirigy, vagy ha házikoszton él, akkor valami csípőset v. túl fűszereset kapott enni. :S

A másik lehetőség még, amit a saját kutyámon figyeltem meg szeptemberben, hogy maga a féreghajtó tabletta vált ki ilyet. Legalábbis az én kutyám szeptemberben a dokitól másfajta a féreghajtó tablettát kapott, mint a megszokott s másnap attól dörzsölte a fenekét a földhoz. De ez csak egyszeri alkalom volt. Az új fajta féreghajtó tabletta nevét ne kérdezd, mert nem tudom mi volt az névlegesen. Valami cirill betűs felirat volt rajta.

2010. nov. 14. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
35%
kitörli
2010. nov. 14. 12:36
 5/11 anonim válasza:
25%
férges a kutya.Vidd el állatorvoshoz!
2010. nov. 14. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Általában akkor ,,szánkózik " amikor a bűzmirigyen nem ürül ki. Ez a kutyának égető olykor fájdalmas, mert besűrűsödik.

Ha nem nyomja ki állatorvos, valószínű sipoly vagy tájog lesz a fenekénél.

Mond meg ismidnek, hogy jobb lenne ha látná doki.

Jah!

Ha a bűzmirigye be van gyulladva, akkor szokták a fülüket is rázni. De nem minden esetben.

2010. nov. 14. 13:24
 7/11 Doruss ***** válasza:
Nézessétek meg állatorvossal. Lehet hogy tényleg férges vagy a bűzmirigyével van baj, de az is lehet, hogy csak ez a szokása. Az én kutyám a dolga elvégzése után mindig odébbvonult és elkezdte a négy lábával így kapargatni a földet. De szerintem vigyétek el állatorvoshoz.
2010. nov. 14. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egszerűen csak 'kitörli' lehet hogy viszket neki utána, mivel száraz volt a 'nagydolog' mert nem ivott elég folyadékot.

Ez az embernél is van így hogy viszket.

Ha nem mindig csinálja ezt, csak néha vagy gyakran, akkor szerintem ez a baja.

De ha minden ilyen után dörzsöli a földhöz, meglehet hogy valami féreg, bár szerintem inkább ez előző.

:)

2010. nov. 14. 14:28
 9/11 capsread ***** válasza:
Ez azt jelenti, hogy sz**os maradt a feneke.
2010. nov. 14. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:
ez így van Capsread :D
2010. nov. 14. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!