Mit jelent, ha egy kutya "nagydolog" után végighúzza a fenekét a földön?
Leül, és az első két mancsával megy, miközben a fenekét "dörzsöli" a földhöz.
Nem az én kutyám, egy ismerősé, együtt szoktunk sétálni. És elgondolkodtat, hogy így össze merjem-e őket engedni, mert ha valami betegség, féreg vagy hasonló, nem szívesen hagyom, hogy az én kutyám szaglássza a másik seggét.
Lehet férges,de az is,hogy csak egyszerűen kitőrli az esemény után:D
A mi egyik kutyánk is mindig kitörli utána epdig nem férges .
Lehet féreg, bűzmirigy, vagy ha házikoszton él, akkor valami csípőset v. túl fűszereset kapott enni. :S
A másik lehetőség még, amit a saját kutyámon figyeltem meg szeptemberben, hogy maga a féreghajtó tabletta vált ki ilyet. Legalábbis az én kutyám szeptemberben a dokitól másfajta a féreghajtó tablettát kapott, mint a megszokott s másnap attól dörzsölte a fenekét a földhoz. De ez csak egyszeri alkalom volt. Az új fajta féreghajtó tabletta nevét ne kérdezd, mert nem tudom mi volt az névlegesen. Valami cirill betűs felirat volt rajta.
Általában akkor ,,szánkózik " amikor a bűzmirigyen nem ürül ki. Ez a kutyának égető olykor fájdalmas, mert besűrűsödik.
Ha nem nyomja ki állatorvos, valószínű sipoly vagy tájog lesz a fenekénél.
Mond meg ismidnek, hogy jobb lenne ha látná doki.
Jah!
Ha a bűzmirigye be van gyulladva, akkor szokták a fülüket is rázni. De nem minden esetben.
Szerintem egszerűen csak 'kitörli' lehet hogy viszket neki utána, mivel száraz volt a 'nagydolog' mert nem ivott elég folyadékot.
Ez az embernél is van így hogy viszket.
Ha nem mindig csinálja ezt, csak néha vagy gyakran, akkor szerintem ez a baja.
De ha minden ilyen után dörzsöli a földhöz, meglehet hogy valami féreg, bár szerintem inkább ez előző.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!