Mit tegyek 12hetes kutyusommal?
Hát akkor elmondom hogy nem vagyok vidéki, mindegyik kutyám kint van sőt kennelben van amíg nem vagyok itthon. De érdekes módon sokkal szófogadóbbak mint azok a kutyák akik kutyaiskolába meg mindehova járnak. Bármilyen helyzetet azonnal elfogadnak, de persze olyan antiszoc kiskutyuskák, hogy a kutyás táborokban sincs velük semmi baj, ellenben a mindenhova hurcolgatott, iskolázott kutyákkal, és biztos azért nyerik a versenyeiket is... Bátrak és nem félnek semmitől, pedig még sosem aludtak az ágyamban és nincsenek a s*ggemben egész nap. Megvannak egy szó nélkül, amíg én, mint normális ember dolgozom, és megvolt akkor is amikor még egyedüli kutya volt. Érdekes. Miért is van így? Talán mert nem attól lesz jó a kutyának ha állandóan vele vagy és bent van a házban. Nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Én amikor velük vagyok akkor nem tv-t nézek, meg főzök meg takarítok, és séta közben sem haverokkal társalgok, hanem csakis velük vagyok. És igen, azt az egyet jól tudod hogy az enyémek is támadtak meg már embert és kutyát.... Éjszaka, az utcán, amikor egy-két tucat suhanc nem engedett elmenni, amikor részeg bácsi akart közeledni, amikor roti támadt ránk... Csak az a különbésg, hogy nem félelemből meg agresszióból, hanem bátorságból! Mert ennyirre szeretik a sz*r gazdájuk aki kib*ssza őket a kertbe és elmegy dolgozni a sz*mét, hogy legyen nekik Royal caninjuk! És tudod mit, hálás vagyok nekik és rettentően büszke rájuk! És soha nem akarom hogy mások legyenek.
Szóval mielőtt általánosítanál, jusson eszedbe, hogy nem attól leszel jó gazda ha egész nap a kutyáddal vagy és bent tartod. Ez édeskevés. Amikor kiskutyát veszek/vettem akkor eljövök egy-két hét szabadságra, de mivel egész életemben tanultam, utána meg dolgoztam, így nincs olyan időszak amikor többet tudnék otthon lenni! És ezért nem fogok felnőtt kutyát venni. Mivel én akarom nevelni kezdetektől fogva, én akarom felkészíteni. A kutyáim mint láthattad köszönik jól vannak, és a gazdájuk is mert nem tartja őt (vagyis engem) fogva a sok előítélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!