Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek 12hetes kutyusommal?

Mit tegyek 12hetes kutyusommal?

Figyelt kérdés
Szerintetek hagyjam otthon 7 órára vagy vigyem magammal a munkahelyemre? A párom szerint szoknia kell az egyedüllétet sztem meg nem tesz jót neki ha sokat van egyedül!
2010. jan. 7. 13:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom egyesek hogy oldják meg, milyen "időszakban" vesznek magukhoz kutyát, de én csak az első két hétben tudtam vele otthon lenni, mert ugye valakinek dolgozni is kell...Az volt a kérdésem, hogy bevigyem e magammal a munkahelyemre/megtehetem/ vagy hagyjam otthon, ebédszünetbe meg nézzek rá!?/Szerintem felelős gazda vagyok, mert érdekel a kutyám lelki és fizikai állapota és a legjobbat szeretném neki! Kérdezni meg már csak szabad?!
2010. jan. 7. 15:22
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát akkor elmondom hogy nem vagyok vidéki, mindegyik kutyám kint van sőt kennelben van amíg nem vagyok itthon. De érdekes módon sokkal szófogadóbbak mint azok a kutyák akik kutyaiskolába meg mindehova járnak. Bármilyen helyzetet azonnal elfogadnak, de persze olyan antiszoc kiskutyuskák, hogy a kutyás táborokban sincs velük semmi baj, ellenben a mindenhova hurcolgatott, iskolázott kutyákkal, és biztos azért nyerik a versenyeiket is... Bátrak és nem félnek semmitől, pedig még sosem aludtak az ágyamban és nincsenek a s*ggemben egész nap. Megvannak egy szó nélkül, amíg én, mint normális ember dolgozom, és megvolt akkor is amikor még egyedüli kutya volt. Érdekes. Miért is van így? Talán mert nem attól lesz jó a kutyának ha állandóan vele vagy és bent van a házban. Nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Én amikor velük vagyok akkor nem tv-t nézek, meg főzök meg takarítok, és séta közben sem haverokkal társalgok, hanem csakis velük vagyok. És igen, azt az egyet jól tudod hogy az enyémek is támadtak meg már embert és kutyát.... Éjszaka, az utcán, amikor egy-két tucat suhanc nem engedett elmenni, amikor részeg bácsi akart közeledni, amikor roti támadt ránk... Csak az a különbésg, hogy nem félelemből meg agresszióból, hanem bátorságból! Mert ennyirre szeretik a sz*r gazdájuk aki kib*ssza őket a kertbe és elmegy dolgozni a sz*mét, hogy legyen nekik Royal caninjuk! És tudod mit, hálás vagyok nekik és rettentően büszke rájuk! És soha nem akarom hogy mások legyenek.

Szóval mielőtt általánosítanál, jusson eszedbe, hogy nem attól leszel jó gazda ha egész nap a kutyáddal vagy és bent tartod. Ez édeskevés. Amikor kiskutyát veszek/vettem akkor eljövök egy-két hét szabadságra, de mivel egész életemben tanultam, utána meg dolgoztam, így nincs olyan időszak amikor többet tudnék otthon lenni! És ezért nem fogok felnőtt kutyát venni. Mivel én akarom nevelni kezdetektől fogva, én akarom felkészíteni. A kutyáim mint láthattad köszönik jól vannak, és a gazdájuk is mert nem tartja őt (vagyis engem) fogva a sok előítélet.

2010. jan. 7. 15:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, jó hogy magaddal tudod vinni! Én is magammal vinném, csak akkor nagyon óvatosnak kell lenned, hogy ne prolémázzon amikor mégis otthon kell hagynod! De ne félj, ha jó gazda vagy akkor sem lesz baja ha otthon hagyod addig! Ezt ki is kell tapasztalni.
2010. jan. 7. 15:26
 14/17 anonim ***** válasza:
szia! szerintem, most még az elején vidd magaddal, és majd szépen fokozatosan hozzászoktatod az egyedülléthez, mit tudom én ebédszünetbe hazaviszed, és délutánig egyedül lesz, vagy fordítva...én is vittem a melóhelyemre az enyémet még pisis volt...nagyon jó, hogy megteheted...
2010. jan. 7. 15:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A rossz értelemben feltűntetett vidéki jelzőt kikérem magamnak! Attól , hogy van vidék még nem vagy felsöbbrendű suttyókám!
2010. jan. 7. 15:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez a vidékiző emberke azért kicsit el van szállva...Nekem érdekes mód semmi gondom sem volt soha a pestiekkel, nem tudom neked mi gondod van velük. Laktam Budapesten is, akkor sem volt semmi gondom velük. Nem tudom akkor is ilyen nagy az arcod, amikor egy Németországban élő ember röhög ki a mentalitásod miatt? Azért arra kíváncsi lennék. Imádom amikor valakinek nincs jobb dolga, minthogy lakhely alapján kritizáljon olyanokat, akiket nem is ismer...
2010. jan. 8. 03:21
 17/17 anonim ***** válasza:
A foxi előbb utóbb sok kárt fog okozni, ha ennyi időre kénytelen vagy magára hagyni.
2010. jan. 8. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!