Mit tegyek 12hetes kutyusommal?
Kapásból: egy 12 hetes kutya még nem tudja tartani a vizeletét 7 órán keresztül.
Be van oltva minden ellen? (Főleg parvóra gondolok.) Mert ha igen, akkor szerintem jobbat teszel vele, ha magaddal viszed ingergazdag környezetbe, mint ha 7 órára egyedül hagyod, ahol ki tudja, mit csinálhat unalmában. Pl szétszedi a lakást. Vagy szeparációs szorongása lesz.
Szoba kutya?
Ha nem akkor hagy maradjon otthon, az udvaron.
Bíró András: Kutya a lakásban
( a szerző a Kutya folyóirat alapító-szerkesztője volt, többszörös kutyatulajdonos, és küllembíró)
22. oldal: Ki tartson és ki ne tartson kutyát?
Kezdjük a kizáró okokkal.
4-es pont: aki napközben teljesen magára hagyja a kutyáját, tehár kora reggel munkába megy, és csak délután tér haza.
[...]
A felsoroltakból kitűnik, hogy kutyát az tartson, aki
4-es pont: aki gondoskodni tud a kutya rendeltetésszerű, előírás szerinti, a köz érdekében is álló neveléséről (nevelés, tanítás, kiképzés)
Rendkívül humánus tanácsok, hogy majd megszokja, csak zárd be a garázsba, ahol nem baj, ha bepisil-bekakil... Majd felnő magától... Nyilván pont ezt tennék egy féléves csecsemővel is, nemde? Leültetjük a villanypásztor (tévé) elé, és majd felnő magától? Ezt nem nevezném nevelésnek, inkább elhanyagolásnak.
Aki kölyökkutyát vesz magához, az számoljon vele, hogy legalább féléves koráig két-háromóránként rá kell nézni, pisiltetni kell, foglalkozni vele, és nem szabad egész napra magára hagyni. Aki ezt nem teheti meg, ne vegyen magához kölyökkutyát. Ennyi.
14:17: KÖLYÖKKUTYÁJA. Ami azért nagy különbség. Egy kölyökkutya alapból más, mint egy felnőtt kutya! Felnőtten az én kutyám is kibírja, amíg dolgozom, nem sérül sem a lelke, sem a lakás. De olyan időszakban vállaltam be kölyökként, amikor volt rá időm, és nem hagytam magára félnapokra.
Mellesleg herótom van a "felelős gazdiktól", akik kicsapják a kutyájukat a kertbe, garázsba, hogy elvan egyedül, szokja meg, majd felnő... Pont az ilyen gazdik miatt van évente 2-3000 kutyatámadás. A kutya nem ridegen tartott szarvasmarha, hogy kicsapjuk, mert megvan egyedül is! Ostoba vidéki mentalitás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!