Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek 12hetes kutyusommal?

Mit tegyek 12hetes kutyusommal?

Figyelt kérdés
Szerintetek hagyjam otthon 7 órára vagy vigyem magammal a munkahelyemre? A párom szerint szoknia kell az egyedüllétet sztem meg nem tesz jót neki ha sokat van egyedül!
2010. jan. 7. 13:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

Kapásból: egy 12 hetes kutya még nem tudja tartani a vizeletét 7 órán keresztül.

Be van oltva minden ellen? (Főleg parvóra gondolok.) Mert ha igen, akkor szerintem jobbat teszel vele, ha magaddal viszed ingergazdag környezetbe, mint ha 7 órára egyedül hagyod, ahol ki tudja, mit csinálhat unalmában. Pl szétszedi a lakást. Vagy szeparációs szorongása lesz.

2010. jan. 7. 13:18
 2/17 anonim ***** válasza:
26%

Szoba kutya?

Ha nem akkor hagy maradjon otthon, az udvaron.

2010. jan. 7. 13:30
 3/17 anonim ***** válasza:
milyen fajta?
2010. jan. 7. 13:42
 4/17 anonim ***** válasza:
39%
Zárd be a garázsba vagy valami ilyen helyre ahol nem baj ha bepisil, bekaksizik. Attól függ milyen helyen dolgozol, bár a párodnak igaza van...lehet, hogy nem ártana szokni az egyedüllétet de nem túl jó ha olyan sokáig egyedül van mert tuti rosszalkodni fog.
2010. jan. 7. 13:50
 5/17 anonim ***** válasza:
44%

Bíró András: Kutya a lakásban

( a szerző a Kutya folyóirat alapító-szerkesztője volt, többszörös kutyatulajdonos, és küllembíró)

22. oldal: Ki tartson és ki ne tartson kutyát?

Kezdjük a kizáró okokkal.

4-es pont: aki napközben teljesen magára hagyja a kutyáját, tehár kora reggel munkába megy, és csak délután tér haza.

[...]

A felsoroltakból kitűnik, hogy kutyát az tartson, aki

4-es pont: aki gondoskodni tud a kutya rendeltetésszerű, előírás szerinti, a köz érdekében is álló neveléséről (nevelés, tanítás, kiképzés)

Rendkívül humánus tanácsok, hogy majd megszokja, csak zárd be a garázsba, ahol nem baj, ha bepisil-bekakil... Majd felnő magától... Nyilván pont ezt tennék egy féléves csecsemővel is, nemde? Leültetjük a villanypásztor (tévé) elé, és majd felnő magától? Ezt nem nevezném nevelésnek, inkább elhanyagolásnak.

Aki kölyökkutyát vesz magához, az számoljon vele, hogy legalább féléves koráig két-háromóránként rá kell nézni, pisiltetni kell, foglalkozni vele, és nem szabad egész napra magára hagyni. Aki ezt nem teheti meg, ne vegyen magához kölyökkutyát. Ennyi.

2010. jan. 7. 14:02
 6/17 A kérdező kommentje:
Fox terrier és lakásban lakunk!Ügyes-okos mert csak a pelusra pisil kakil, nem rág meg semmit a saját játékain kívül, reggel kap enni és utána kiteszem neki a délit is 4-re meg otthon vagyok!Csak attól félek hogy lelkileg sérül ha sokat van egyedül!
2010. jan. 7. 14:09
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
14:02 ezek szerint senkinek nem lehet kutyája aki tisztességesen dolgzik vagy tanul (mert egy normál munkaidő azért van ennyi), csak azoknak akik kőgazdagok és otthon ülnek, vagy segélyből élnek és azért ülnek otthon? Hát szerintem ez nem így van! Ha egy kutyával foglalkoznak ahogy kell akkor igenis kibír ennyi időt! Egyedül az ürítéssel van baj, de rengeteg kutyást ismerek akik kutyaiskolába járnak, versenyekre, bent lakik a kutyájuk, és közben tanulnak, dogloznak! És semmi baj a kutyájukkal, nyeri a versenyeket, boldogan él, szaladgál, szótfogad. És ugyanez van a kinti kutyákkal is. Csak mondjuk akkor inkább kennel kéne neki. Sz*r gazda akkor is lehetsz ha eégsz nap otthon vagy.
2010. jan. 7. 14:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azt tanácsolom, hogy fokozatosan szoktasd hozzá az egyedülléthez, 3 hónaposan még sok neki a 7 óra hossza, egyedül, ha megteheted, vidd magaddal:)))
2010. jan. 7. 14:17
 9/17 anonim ***** válasza:
48%
Az enyémek is 3 hónaposak, és csináltunk nekik télire egy speckó kutyaólat, ami zárható, elég nagy ahhoz, hogy játszani tudjanak benne, és infrával fűtünk rájuk. De ha van fűthető garázsotok, akkor az tökéletesen megfelel. Kajáját odarakod, vizet is, esetleg egy játékot, és elvan egész nap.
2010. jan. 7. 14:34
 10/17 anonim ***** válasza:
59%

14:17: KÖLYÖKKUTYÁJA. Ami azért nagy különbség. Egy kölyökkutya alapból más, mint egy felnőtt kutya! Felnőtten az én kutyám is kibírja, amíg dolgozom, nem sérül sem a lelke, sem a lakás. De olyan időszakban vállaltam be kölyökként, amikor volt rá időm, és nem hagytam magára félnapokra.

Mellesleg herótom van a "felelős gazdiktól", akik kicsapják a kutyájukat a kertbe, garázsba, hogy elvan egyedül, szokja meg, majd felnő... Pont az ilyen gazdik miatt van évente 2-3000 kutyatámadás. A kutya nem ridegen tartott szarvasmarha, hogy kicsapjuk, mert megvan egyedül is! Ostoba vidéki mentalitás...

2010. jan. 7. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!