Kötelező a keverék kutyák ivartalanítása?
"...hogy ne terhesítsen vagy terhesüljön be az nagy hiba."
Anyám borogass, ez a kifejezés... Ne haragudj, de remélem Kazinczy díjra nem számítasz, ugye? :-DDD
Ebben, kérdező, teljesen igazad van.
De akkor is RENGETEG gazdátlan kutya van, főleg miattuk szükséges az ivartalanítás, hogy ne legyenek még többen...
És igen, rengeteg, a kutyáját nevelni képtelen gazdi van, én Budapest belvárosában lakom és van egy-két elképesztő fazon. Pedig itt duplán fontos lenne megnevelni őket, mert csak 1x szalad ki az útra, aztán volt kutya nincs kutya! Meg az ordító kutyát hosszú pórázon viszik, én meg menjek heringként a fal mellett az enyémmel... Meg a sok kalimpáló kisgyerek, na az a legjobb! És a szülők simán engedik, hogy vadidegenek kutyájának ott kalimpáljon a szája mellett a totyogós gyerek! Aztán játékból mondjuk (vagy nem játékból) odakap egy kutya és nekik állna feljebb, az tuti. Mondjuk ha gyereket látok jönni kapásból kicsit odébb megyünk, de nehogy már én figyeljek a szülő helyett is! (És ez nem csak a kutyákra vonatkozik, a zebrán se figyelnek sokszor a gyerekeikre, elképesztő...)
Ja meg az is is érdekes, hogy látják, hogy a két kutya mondjuk leáll az utcán barátkozni, rögtön mindenki ott akar elmenni a szűk oldalon és majd föllök minket biciklivel, véletlenül se a másik oldalon menne (3 lépés...). Meg a póráz nélkül rohanó behívhatatlan kutyák...
Romániai törvények szerint 2014 márciustól minden kutyának chippelve kell lennie, de még most sem késő chippeztetni, és MINDEN KUTYA, amelyik nem rendelkezik törzskönyvvel, 2015 január 1-től ivartalan kell legyen, valamint a veszélyes kutyákra vonatkozó törvény szerinti 1-es kategóriások is, tk-tól függetlenül.
Lehet háborogni, meg hápogni, meg akármit csinálni, de ez a törvény, és mint állatvédő garantálom, hogy addig járok majd a helyi hatóságok nyakára, míg ezeket a törvényeket be nem tartatják mindenkivel. Lehet, hogy neked drasztikus, hogy Pufikát fel kell vágni, de a több ezer kutyának akiket elaltatnak vagy fejbevágnak, vagy élve elégetnek a túlszaporodás miatt, kicsit drasztikusabb az élete. Szóval.....
Kedves Kérdező. Ha ezen múlna, hogy nem ivartalanított szukák ne pusztuljanak el fájdalmas méhgyulladásban, ne lássam magam előtt az élve bezacskózott újszülött kutyákat, vagy azt, hogy a legutóbb mentett 2 kutyánk esetében hogyan zárja le a gazda a zsák száját, hogy vízbe dobja őket, és nem én kell fenyegessem, azért hogy ideadja, én bevállalom az ivartalanítást. De komolyan. HA bárki tudja ezt nekem garantálni, ebben a pillanatban megyek, és kipakoltatom magam. Lehet, hogy neked volt kutyád a házban, és nem lett semmi baja, de majd akkor beszélgetünk ha te is rohangálsz a tüzelőidőszakban elütött kutyák után, majd akkor beszélgetünk, ha az orvos azzal vár, hogy el kell altatni a kutyát, amiért azelőtt éjjel küzdöttél, mert gerinctörése van. Majd akkor beszélünk, ha a te nyakadon lesznek a kidobott 2 napos kölykök, mert az idióta gazda nem tudott rá vigyázni. majd akkor beszélünk, ha te nem tudsz aludni azért, mert aznap láttad, ahogy a sintérek 30 kutyával mennek a telepre, és neked a menhelyen nincs már helyed, hogy megmentsd őket a biztos kínhaláltól. majd akkor beszélgetünk, ha te leszel az, aki 3 óránként felkel etetni a kidobott kölyköket. Majd akkor beszélünk, ha te gondozod a menhelyi 300 kutyát, vagy akkor ha a te lakásod lesz telesz*rva és telep/silve az ideiglenes kölyköktől. A gép mellől könnyű okoskodni, és okolni. Emeld fel a hátsód, és csinálj valamit, és majd utánna beszélgetünk, és utánna talán az érveid is érnek majd valamit a szememben.
ha nem tetszik a túltenyésztés, tegyél ellene. nem az én hibám, hogy a kutyaszövettség nem végzi a dolgát, és nem ellenőrzi a tenyésztőket, de most itt megígérem, hogy amint megoldódik a kóborkutya probléma, és a mocskos szaporítók minden kutyája ivartalanított, következnek a listámon a tenyésztők.
Kérdező! Majd egyszer autókázz át Romániába és nézz körül... de elmehtesz egész Bukarestig is, ha olyat szeretnél látni, amit még elképzelni sem bírsz és akkor majd talán megérted. Addig ne szóljál semmit, szerintem.
Ági: az alombejelentéssel mi a helyzet? Arról is olvastam korábban, hogy be kell jelenteni a megszületett kölyköket (?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!