"Szabadkutyából" városi eb?
Sajnos egyet kell értenem az előttem válaszolókkal. Hallatlanul nagy felelőtlenség, ahogy a kutyát tartottátok...
Gyakorlatilag a sorsára hagytad: hadd menjen, üsse csak el a kocsi, mérgezzék meg nyugodtan, verekedjen össze más kutyákkal (jó esetben kutyákkal), harapjon meg valakit, fújja csak le gázsprayjel, aki megijed tőle... Ez mind megtörténhetett volna. Az, hogy a kutyus még jól van, nincs semmi baja, egyedül a szerencsének köszönhető, semmi másnak!
Kutyát emberként kezelni? Nem, aki így csinálja, az hülye. A kutya egy állat, éppen ebből következik, hogy igenis a mi felelősségünk MINDEN, amit csinál, vigyáznunk kell a testi épségére és gondoskodni róla.
Na jó...
A mozgási igénye teljesen ki lesz elégítve, ha az udvaron játszol vele, gyakorlatoztatod, és rendszeresen elviszed sétálni, futni.
A tömegközlekedéssel sem lesz gond, hamar meg fogja szokni a dolgot, de javaslom, hogy először szépen szájkosárral-pórázzal vidd el sétálni olyan helyre, ahol sok a jármű. Kevésbé fog félni, ha megszokja a látványt és a rengeteg hangingert. És a kutyus magatartásától függően 1-2 hét után jöhet a nagy utazás, ami először csak egy megálló legyen. Mint mindenben, itt is a fokozatosság a lényeg, és így kevésbé fogja megviselni a blökit a változás.
Bocs, hogy kiakadtam, de nekem szívügyem a kutyatartás. És nagyon elszomorít, hogy nem érez így mindenki, aki kutyatulajdonos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!