Sajnos városba kell költöznünk. A kutyát természetesen magunkkal visszük, de eddig úgy volt tartva, hogy etettük-itattuk, beoltattuk, stb., de teljesen szabadon volt, a kapu nyitva volt, oda ment, ahová és amikor akart. Hogy fogja megszokni az új életmódot? Kertes házba megyünk, de hát nem kóborolhat majd. És rálehet majd szoktatni a tömegközlekedésre? Ha igen, hogyan? 4 és fél éves, ivartalanított kan, keverék.
Előző kutyám az első gazdáinál 13 évig élt úgy, hogy panelból engedték le egyedül sétálni, tüzelő időszakban napokig nem látták. Kétszer ellopták, párszor megtépték lájtosan, autó is megcsapta kicsit...
FELELŐTLENÜL jártatok el. Nem kell kennelbe zárni, lehet kerti-lakás kutya, napi sétával, ahol póráz nélkül is elengedhetitek szaladgálni, játszani...
2014. júl. 7. 15:22
12/22 A kérdező kommentje:
A kutya egy állat. Nem testvér/gyerek/barát/élettárs. Kutya. Nem felsőbbrendű nálunk, sőt nem is egyenrangú.
2014. júl. 7. 16:23
13/22 anonim válasza:
attol még hogy "csak" egy állat foglalkozni kell nem ki b*szni az utcára
gratulálok-.-"
ink szerezzetek macskát az elvan egyedül
2014. júl. 7. 16:39
14/22 anonim válasza:
És azt a mondást ismered kérdező, hogy jól tükrözi az ember jellemét, hogy hogyan is bánik az állatokkal? Eléggé ellentmondasz magadnak. Kiírsz ide egy kérdést, hogy "úristen most mi lesz szegény kis Ricsikével", utána meg azt írod, hogy te xarod le, mert csak egy állat. Vagy lusta dögök vagytok normálisan megsétáltatni azt a kutyát, könnyebb volt kicseszni az utcára, aztán majd hazajön vagy nem?
2014. júl. 7. 21:17
15/22 A kérdező kommentje:
Nem csesztük ki az utcára. A kapu azért volt nyitva, mert így volt kényelmes, közlekedés szempontjából.
Attól még hogy egy kutya, terméészetesen érdekel a sorsa, törődök vele, mert egy élőlény, de nem ember.
Kedves utolsó! Nem, nem ismerem a mondást, gondolom mostanában jöhegett létre, hogy az emberek emberként kezelik állataikat. Mint írtam, vidéki vagyok, oda ez nem jutott el.
2014. júl. 8. 11:17
16/22 anonim válasza:
De miért kell engedni csavarogni a kutyát?
2014. júl. 8. 17:04
17/22 anonim válasza:
"Nem, nem ismerem a mondást, gondolom mostanában jöhegett létre, hogy az emberek emberként kezelik állataikat."
Egy árva szóval sem volt beleírva, hogy emberként kell kezelni a kutyát. Nagy gondok lehetnek az értő olvasásoddal.
"Mint írtam, vidéki vagyok, oda ez nem jutott el."
Jaaaa, bocsi, tehát aki vidéki, az automatice szemellenzős tajparaszt? :) Biztosan az internet, meg az angol wc sem jutott el oda.
2014. júl. 10. 08:51
18/22 anonim válasza:
Szeretem mikor az emberek ráfogják mindenre,hogy vidéki vagyok bla bla ez ide nem jutott el. Nah én egy lepusztult kb 1000 fős isten háta mögötti faluban nőttem fel és képzeld, mindig volt kutyánk, olyan helyen laktunk ahol kocsi kb 1 héten egyszer járt, és akkor sem volt kib.szva az utcára, sőt még sétáltattuk is... lehet, hogy furcsán néztek ránk az emberek meg nevettek,beszólogattak, de ez az ő szegénységi bizonyítványuk. Attól, hogy valaki nem városban él még nem jelenti azt,hogy nem vonatkoznak rá az állattartás szabályai,a kutyának tök mindegy, hogy te hol élsz az igényei ugyan azok egy "városi" és egy "falusi" kutyának is. A kutya nem ember nem úgy kell bánni vele dologról meg annyi a véleményem, hogy lassan többre fogom értékelni a kutyákat mint az embereket. A természet kizsákmányolása folyik minden szinten és mégis ott vannak a kutyák akiket talán a legundorítóbb módokon zsákmányol ki az ember, gondolok itt a viadalokra, az undorító körülmények között szaporításra, és a legrosszabb helyről elhozott kutya is képes lesz egy idő után újra bízni,feltétel nélkül szeretni. Erre sajnos nem képes a legtöbb ember. Amúgy meg ha kicsit változtatsz az állattartással kapcsolatos érdekes elveiden akkor nem hiszem, hogy problémája lesz a kutyusnak a városban.
2014. júl. 10. 09:20
19/22 sippara válasza:
Nem cica, te nem VIDÉKI vagy, te bizony egy ÓTVAROS NAGY, BUTA PARASZT vagy. Van különbség.
2014. júl. 10. 10:55
20/22 anonim válasza:
Fura én is falusi vagyok,naponta sétáltatom,tanítom,foglalkozok vele...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!