Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4,5 hónapos Amstaff kan, nem...

4,5 hónapos Amstaff kan, nem tekint falkavezérnek? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kutyus 3 hónaposan került hozzám, és az Én véleményem szerint, ahhoz képest milyenfiatal és játékos elég szófogadó!

Pl. az 'ül' 'fekszik' parancsot 3-3 nap alatt megtanulta, igaz mikor izgatott nem mindig akarja megtenni. itthon mindig jön hozzám, séta közben is(ha póráz nélkül sétáltatom) de van amikor néha nem jön oda. Amikor megszidom valamiért amit nem szabad csinálnia, akkor hátrál, és hátra hajtja a füleit tehát látszik hogy meghunyászkodik. Az ételt is csak leültetés után kapja meg, de ha simogatjuk evés közben, néha van hogy morog. Ha pl. ugrál rám, akkor rászólok erélyesen, és abbahggya.

Szóval kiváncsi lennék, hogy tudja-e hogy Én vagyok a főnök, hogy jó úton haladok-e a nevelésében.

2014. júl. 3. 23:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

"Van két kicsi gyerekem, nem tehetem meg azt, hogy "jajjj, hagyjuk enni a kutyust, addig ne piszkáljuk". "

És mit szólnál, ha eldöntenék, hogy két százas szöggel belenyúlnak a konnektorba? Azt azért csak elmagyaráznád nekik valahogy, hogy nem szabad, ugye? Akkor a kutya evésével kapcsolatban ez miért olyan nagy feladat?

2014. júl. 5. 00:43
 12/18 A kérdező kommentje:

tegnap 21:01 Teljesen egyet értek és azért akarom hogy megszünjön a morgás mert itt is 2 pici gyerek van és nem akarom hogy bajuk essen.

Utolsó válaszolónak pedig!

Ha volna gyereked akkor tudnád, hogy valamit mindenképp tiltasz nekik annál jobban csinálják, főleg ha nem vagy ott!

És ha mondjuk hagyom hogy a kutya morogjon amikor megsimogatom evés közben akkor majd mikor 30 kilós lesz és a gyerekek játszanak és véletlenül hozzá érnek rájuk támad a kaja miatt???

Amig nem tudod milyen egy kicsi gyerek addig ilyeneket ne irj hogy meg kell neki magyarázni! A kutya ne morogjon szerintem akkor sem, a gazdájára ha a 'kést szoritok a nyakához' (képletesen értem, és tudom, lehet buta példa de a lényeget talán érted!)

2014. júl. 5. 12:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Gyerekem nincs, kutyám viszont van, és tudom, hogy a morgásba még senki nem halt bele. A morgás egy jelzés, egy figyelmeztetés, a kommunikáció egy formája, ugyanis a kutya nem tudja azt mondani, hogy "légyszi menj odébb, mert zavarsz". Valahogy pedig jeleznie kell.

Ha meg a gyereket nem tudod tiltani, semmi gond, napi 5 percet rá kell szánni, hogy fogod a kezét, amíg a kutya eszik. Nem bonyolult.

2014. júl. 5. 12:44
 14/18 anonim ***** válasza:

Aha-aha.

Majd erre visszatérünk, ha lesz egy éppen dackorszakos gyereked, jó?

A százas szöges példád meg elég hülye volt, képzeld, létezik vakdugó. És pont azért, mert egy kisgyerknek a büdös életben nem magyarázod meg, hogy Pistike ne nyúlj a konnektorba, mert meghalsz.

Ja, és ez nem nevelés kérdése. A kétéves az kétéves.

2014. júl. 5. 16:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen, és a kétévesnek dackorszak ide vagy oda, megfogod a kezét, ha átmentek a hatsávos autópályán, nem az autókkal üvöltözöl, hogy miért nem maradnak a város másik végén. Mint említettem, csak akarat kérdése. Ha a kisgyerekeket nem lehetne irányítani, baromi sokan meghalnának, még mielőtt befejeznék az óvodát.
2014. júl. 5. 17:14
 16/18 A kérdező kommentje:

'akumi'

nem tudsz semmit a gyerek nevelésről, ugyhogy erről kár vitatkozni, majd ha lesz neked is meglátod!

a gyerek nem fogja megszokni ha 1000 alkalommal megfogod a kezét mikor a kutya eszik mert ő utána is megcsinálja. nem kutya hogy "gyakorlásből" tanul!

2014. júl. 5. 18:39
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

most akkor aki nem tudja megnevelni a gyereket, akkor az csak kutyát vagy csak gyereket tartson, kettőt együtt ne...

"akumi" normális, többi hülye...

2014. júl. 5. 19:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem gyakorlásból tanul, sokkal jobb: nő, fejlődik, okosodik, 1000 alkalom alatt kb. 3 évet, ha jól számolom. De mindegy, akkor nyomjátok el a kutyát, ha nektek az jobban esik.
2014. júl. 5. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!