Szerintetek a boxer jó választás lenne?
Nagyon szuper jószág, bár tényleg nem házőrző.
Első kutyának... Háááát. Egy jó kutyasulival.
Szia!
Nekünk 2 boxerünk van, egy nőstény (3 éves) és egy kan (1 éves.
Igaza van a 8. válaszolónak, elég szilajok, DE én úgy vettem észre, hogy csak fiatalabb korukban. A 3 éves nőstényünk már abszolút nyugis, főleg olyanokkal, akiket jobban ismer. Bár szerintem ez kutyafüggő is... De ahogy idősödnek, már kevésbé izgágák, meg ha nem idegen az ember, akkor nem "izgul" vagy hogy mondjam. :) Ha ki vannak fárasztva, akkor elég jól elvannak, elfekszenek. Jót tesz nekik a társaság is, amikor velünk vannak bent, akkor nagyon nyugisak.
Mozgásra én inkább a sétát ajánlom VÍZZEL!!! + udvarban való játszást.
Mieinktől is félnek az idegenek, sokan még a kerítés közelébe sem mennek. Akik sokat járnak hozzánk, ismerik őket, azok tudják, hogy barátságosak, szinte mindenki szereti őket. :) A kanunk ugatósabb, de a nőstény is szokott addig is, amíg egyedül volt.
Én inkább nőstényt ajánlok, ők valamennyivel kezelhetőbbek, nyugisabbak, de pont ezért lehet nem is lesz annyira "félelmetes", pl. a mi lányunk egész nap napozik, ha olyan kedve van, szinte meg sem mozdul, akárki jöhet. :) A kan pedig megy kíváncsiskodni, ugatni. :)
Az ivartalanítást én is ajánlom!!!
+ Ha van rá lehetőség, akkor kennelből vásároljatok! Mi sem néztünk annyira utána a dolgoknak, vettünk egy törzskönyv nélküli boxert szaporítótól, csípődiszpláziával műtötték fél éve, melynek össz.költsége 130 ezer Ft volt... Ennyiből már veszel egy minőségi boxert...
Vagy ha erre nincs keret, akkor boxermentes-en érdemes lenne körülnézni! Igaz, itt nem kölykök vannak elsősorban, de itt ismerik a kutyákat, tudnátok nyugisabb fiatal kutyát is választani! Egy 2-3 éves kutya még fiatal, sok-sok szép évet tölthetnétek együtt. :) (A mi kanunk is befogadott, 7 hónaposan került hozzánk, nagyon hálás!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!