Mit szólnátok ahhoz ha a kormány új törvényt hozzna kutyatartás terén? Vélemény?
Pl.: Ha a kenneles kutyák nagyobb hangot kapnának és a mezei tenyésztöket kivonná a forgalomból ? Aki tart kutyát és nem akar kiskutyát annak kötelezövé tenné az ivartalanitást első sorban a szukáknál? Havonta egyszer kötelezö az orvosi vizsgálat? Váratlan pillanatban megnéznék hogy milyen környeztben él az eb?
persze ez csak őtlet és tudom hogy a mezei tenyésztöket NEM lehet eltüntetni mert mindig vannak lesznek!
Röhögnék. Azt a törvényt se tartatja be senki, ami jelen pillanatban hatályos: oltás, chip, törvény által előírt nagyságú kennel/lánc, megfelelő orvosi ellátás, ha gáz van. Egyébként én úgy gondolom nem lehet mindent csak büntetéssel megoldani.
Amit kifejezetten támogatnék, ha a gyerekeknek egésze kicsi kortól, játékos, interaktív formában tanítanák a felelős állattartást. Ezzel talán el lehetne érni annyit, hogy az illető a későbbiekben használja a józan eszét és nézzen utána alaposan az állatfajnak(és fajtának) amit szeretne tartani. Ha ez sikerülne, akkor nem csak a normális tenyésztőtől vett/menhelyes kutyákra nőne meg az igény, hanem a normális állattartásra is, onnantól kezdve, hogy Fifikét miért kell lemozgatni és agyilag lefárasztani (pedig a szüleimnél mindig kennelben volt!), odáig, hogy miért nem rakunk aranyhalat 25 literes "akváriumba" (dehát az előző is 2 évig élt!). Na, de ez is egy vágyálom :)
csak példának hoztam fel a szukák ivartalanitását! nem kell a fejemet szedni mindjárt.
Azzal én is teljes mértékben egyett értek mindenkivel hogy pénzes lenne a dolog de a mai világban mi nem az? föleg az állat tenyéstés! megha valaki tényleg akar kutyát és nem csak kedvtelesböl akar tartani akkor tényleg olvasson utánna hogy mi a "folyamata" ! És legalább mindenki normálisan viszonyulna hozzájuk persze mindez elérhetetlen mert mindig lesznek ilyenek tisztelt a kivételnek! De azért megkell hagyi a lótenyéstéshez hasonló törvény kellene!
7es!
nem muszály 100ert kutyát venni vannak az alatt is de igaz fölötte is de azok már igen ritka és igényes kutyák!
( hallotam olyat is hogy egy tulaj kiadod 600ezer dollárt egy nagytestüért nem itt mo-n másik országban most nem jut eszembe a fajta neve )
na szóval vissza térve aki igazán szeretne kutyát az biztosan mindent meg fizet érte akár drága akar középkategoriában van és elsö sorban a fajta megmentése a célja!
Szerintem a szaporítókat nem lehetne csak azért büntetni, mert nincs kennelnevük. Ugyan úgy lehoznák a kölyköket, kiváltanák azt a párezer forintos tk-t és ugyan úgy eladnák a kutyákat 20-30 ezer forintért, viszont a fajták állományát jelentősen rontanák. Ha ezen a vonalon indulnánk el, akkor az még talán segítene, ha szemlézett és minősült kutyákat lehetne csak tenyészteni, de a papírt ugye meg lehet venni bárhol fű alatt...
Szóal szerintem továbbra is marad az a megoldás, hogy az emberek fejében kell rendet tenni és a belső igényt kialakítani a minőségi tks kutyákra, aki meg hobbikutyát akar, vagy nem ragaszkodik egy fajtához sem, az lássa be, hogy a menhelyről is találhat magának tökéletes társat.
Ebből a szempontból szerintem jó, hogy az iskolások végeznek önkéntes munkát, sokuk menhelyre megy, látja, hogy mi van ott, milyen kutyák és talán nem extra mini yorkikáért meg csivikéért fog sírni, hanem a menhelyről választ.
Mo. egy részének még a kaja beszerzése is gondot jelent, és a nélkülöző gyerekektől még egy kis keverék kutya örömét is megvonnád? Kapjanak érte szegények 100 ezer ftos büntetést, mert ott él a kutya, ahol ők és nem egy kristálypalotában?
A nagy tenyésztők biztos örülnének, hogy százezrekért eladhatnák, egy a bökkenő, a csóró magyarok akkor sem vennék meg, hanem inkább nem tartanának kutyát.
Gratulálok az ötlethez, egy milliomos arab országban vagy Svájcban esetleg bejönne.
"Mo. egy részének még a kaja beszerzése is gondot jelent, és a nélkülöző gyerekektől még egy kis keverék kutya örömét is megvonnád?"
Tudod a kutya sem tárgy, hanem élőlény, igényei vannak, így igen, ahogy putriba nem adnak örökbe gyereket se (ha belegondolsz picit, nem véletlenül, aki nem képes eltartani, felnevelni egy gyereket, annak NE LEGYEN. Ennyire marha egyszerű, és akkor rögtön nincs éhező gyerek se, akinek kéne a kiskutya "öröme"), úgy kutyát se tartsanak: legyünk tisztában vele, meddig ér a takarónk, és ne nyújtózkodjunk tovább, pláne egy másik élőlény kárára (legyen az akár gyerek, akár állat).
"egy a bökkenő, a csóró magyarok akkor sem vennék meg, hanem inkább nem tartanának kutyát. "
Akkor ne tartsanak. Nem kötelező, sőt, LUXUS.
Egyetértek az előzővel, épp elég baj, hogy sok nélkülöző gyerek élhetetlen körülmények közt él.
És igen, az állattartás nem egy alapvető emberi jog, hanem kiváltság azoknak, akik képesek az állat számára megfelelő körülményeket biztosítani és őt felelősségteljesen gondozni.
Kiegészítés:
Jelenleg is sok nélkülöző, akár mélyszegény család tart kutyát, de nézd meg, hogy a TÖBBSÉGÜK (tisztelet a kivételnek, aki megvonja magától is a falatot higy a kutyának jusson) - hogyan. Állatorvosra, rendes kerítésre nem futja, pláne tápra, valahogy sűrűn együtt jár ezekkel az ebtartási és ebnevelési ismeretek hiánya, a kutya megunása, vagy útban van, vagy még így is sokba kerül...
Eredmény: a legtöbb esetben rövid élettartamú, oltatlan, így sokszor rühös, bolhás, férges, beteg kutyák, gyakran póznához láncolva, vagy önsétáltatóként... kajának csont meg háztartási moslék, meg ha a szegény nélkülöző gyerek megunja, meg már nem kicsi aranyos gombolyag hanem nagy, a szülőknek meg nyűg, ki szokás gyakran b-szni...
= állatkínzás.
Ilyet inkább NE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!