Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szólnátok ahhoz ha a...

Mit szólnátok ahhoz ha a kormány új törvényt hozzna kutyatartás terén? Vélemény?

Figyelt kérdés

Pl.: Ha a kenneles kutyák nagyobb hangot kapnának és a mezei tenyésztöket kivonná a forgalomból ? Aki tart kutyát és nem akar kiskutyát annak kötelezövé tenné az ivartalanitást első sorban a szukáknál? Havonta egyszer kötelezö az orvosi vizsgálat? Váratlan pillanatban megnéznék hogy milyen környeztben él az eb?

persze ez csak őtlet és tudom hogy a mezei tenyésztöket NEM lehet eltüntetni mert mindig vannak lesznek!

2014. jún. 30. 14:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
49%
Természetesen 7-esnek szólt.
2014. jún. 30. 14:49
 12/28 anonim ***** válasza:
86%

Ezek közül én a kötelező ivaralanítást vezetném be.

Illetve egy kötelező alap engedelmességi vizsgát is, akkor nem lenne ennyi nem törődöm gazda, neveletlen, kártékony kutya.

2014. jún. 30. 14:58
 13/28 anonim ***** válasza:
31%

9,10! Én sem tk-s kutyát akartam és nem is akarok én is pont azt mondom, mint ti, hogy attól h drága még nem tökéletes. Néztük mi is a fajtamentős oldalt, de nem volt a közelbe, több 100 km-t nem nem akartuk szegényt húzni. Az első kutyánk megtetszett majd később megint érdeklődtünk, hogy lesz-e ott megint kiskutya és rá 1 hónapra lehetett hozni.

Nem tudom miért kell lepontozni, sztem semmi olyat nem írtam, de oké....

7-es voltam

2014. jún. 30. 15:03
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
Igen, ti kaptatok egy kutyát szuper. És az alomtársai? És az anyakutya akit folyamatosan elletnek? És az a 10-12 kutya aki azért maradt a menhelyen mert mert a szaporítótok ellette a kutyáját PÉNZÉRT? Mi ez, ha nem a világ legnagyobb gusztustalansága? Nekem meg nem lenne kedvem olyan embert támogatni aki a saját kutyájából, a TÁRSÁBÓL húz hasznot...
2014. jún. 30. 15:10
 15/28 anonim ***** válasza:
74%
Baromira nem örülnék neki. Amíg nem elletem a kutyáim és nem betegek, addig senki se mondja meg nekem, mit csináljak velük! Ráadásul "elsősorban" szukáknál. Én pl csak szuka kutyát tartok, tehát egy egyszerű ízlésbeli kérdés miatt nekem jobban meg kell szívnom? Ezzel is csak azt erősítenék az emberekben, ami már most is él, hogy a kan kutyára lehet tojni magasról hisz úgysem az tüzel, úgysem az lesz vemhes, nem baj ha másikat zaklat. Hát nem! Ugyanolyan kötelességük nekik is. Ha ennyi szabály mind teljesülne akkor lassan már levegőt sem lehetne venni engedély nélkül. Ez csak egy újabb akadély lenne, amivel azok húzzák a rövidebbet akik amúgy is normális kutyatartók.
2014. jún. 30. 15:17
 16/28 sippara ***** válasza:
53%

Ötletnek jó. Igen, rengeteget segítene, ha MINDEN nem tks, kutya ivartalanítását kötelezővé tennék. Itt van kapásból kiváló példának a 68 százalékos válaszoló az ötezres "vizslájával". Valljuk be, tízből kilenc ilyen ember (óccsó legyen, négy lába legyen, a szomszédban legyen, oszt' hazudhassam róla, hogy "fajtiszta") állattartónak is épp olyan, amilyen kutyakeresőnek: szar, zsugori, létminimumot éppen megadó, buta és tájékozatlan. Ilyen gazdából meg már így is több van, mint kéne.

Bár bevallom őszintén, én már annak is örülnék, ha a meglévő törvényeket betartaná a többség (szarfelszedés, "jó gazda gondosságával" való eljárás)...

2014. jún. 30. 15:28
 17/28 anonim ***** válasza:
49%

Mert nem adok ki 100e ftot egy kutyáért ezért sajnálom a pénzt a kutyától? És aki ingyen hozz el? Az meg már törvényt sért? Tudod attól, hogy ennyit adtam ki a kutyámért az nem jelenti azt h nem törődöm vele és sajnálom rá a pénzt. A sok szeretet és törődés mellett minden mást is megkap! A dokitól mindig a dicséret jön, hogy milyen fitt és még mindig milyen játékos. Sőt nincs olyan apróvad vadászat amin meg be dicsérnék milyen szép és milyen jól dolgozik. Pont leszarom az ilyen " kutyatartókat", mint te aki gondolom a tacskóját a panel 9-en tartja....

De ha már ilyen sok okos ember van kérem adjanak már tanácsokat mit, hogyan csináljak, olyan kíváncsivá tettek!

2014. jún. 30. 15:38
 18/28 anonim ***** válasza:
61%

15-össel értek egyet, mint szintén szukás gazdi. Immár 24 éve. És nem volt szaporulat. Jelenleg az a helyzet, hogy a gyógyíthatatlan autoimmun beteg kutyát nem lehet mentesíteni a kötelező veszettség elleni oltás alól, akkor sem, ha a kutya nem jár ki a saját otthonából, mert nem tud. Akkor sem, ha belehalhat az oltásba, vagy "csak" lényegesen rosszabbodik az állapota. Akkor sem, ha elvileg csak egészséges állatot szabad oltatni. És akkor sem, ha létezik titervizsgálat is, amivel ellenőrizhetnék a megfelelő védettség meglétét.

Amíg nem létezik felmentés ilyen nagyon nem állatbarát rendelet alól, addig nekem ne akarják azt is megszabni, hogy hogyan vagy mikor ivartalaníttassam a szuka kutyámat.

2014. jún. 30. 15:43
 19/28 anonim ***** válasza:
69%
A szaporítókat kéne büntetni, azaz ha nincs kennelneve, de vannak kölykei, azokért pénzt nem kérhet, akkor se, ha fajtatisztának hazudja. Be is kéne tartatni, próbavásárlások, aztán mehet a büntetés.
2014. jún. 30. 16:02
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég lenne, ha a lótenyésztéshez hasonlóan a kutyatenyésztés is engedélyköteles lenne.
2014. jún. 30. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!