Valaki leírná nekem a kutyatartás alapdolgait?
Épp készülünk örökbe fogadni egy kutyust! :)Felnőtt, menhelyes, kis drótszőrű tacsi. Ilyen családi közös kutya lenne, nagymamámnál lakna, a mellettünk lévő utcában, 4 lakásos a ház, kerttel. Nekünk tengerimalacaink vannak, így nem lakhat sajnos nálunk. Nagyi ugye már nyugdíjas, így egész nap a kutyussal lenne, nem lenne egyedül, és van a közelünkben egy kutyafuttató, ahová napközben ő is le tudja vinni. A reggeli-esti sétáltatást én és a tesóm vállalnánk. Anyáék támogatják, a költségeket is fizetik ( cuccok, étel, állatorvos, stb..)így a nagyimnak lenne társa, nem lenne mindig egyedül, és nekünk is lehetne kutyusunk, hiszen mi is régóta szeretnénk, de a malackákat is imádjuk! :) Szóval, az első kérdésem, kutyatartók, ez szerintetek jól hangzik? Tetszene-e ez a kutyusnak?
A másik pedig, hogy leírnátok, milyen napirend lenne ideális egy ilyen lakásban tartott, kistestű, idősebb kutyának? Én a menhelyen önkénteskedem, ahonnan hoznánk, így már elég jól ismerem. :) Fázós, szeret bújni, simizni, labdaimádó, szobatiszta, ügyesen döcög pórázon, fázós, (nem is ajánlják kintinek), szereti a cicákat. Nagyon nyugodt, nem rombolós természetű. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Szia!
Én 3 tengerimalac és egy tacsi keverék gazdája vagyok akik velünk együtt élnek egy 1,5 szobás lakásba.A malackák egy nagy kecóban vannak egy bútor tetején így nem is éri el őket a kutya.
A nagymamádhoz fog jobban kötődni a kutya, ha nála lakna ez tuti.Ha nektek így jó lenne, hát hajrá, de én ha saját kutyát akarnék akkor nem tartanám másnál.
Ha nem a specialitásod kedves utolsó, akkor ne mondj butaságokat. A napi három csurig töltött tálkával max egy klasszikus dagadt tacsi lesz a végeredmény, márpedig manapság egyre inkább népbetegség már nálunk is az elhízás az állatoknál. Az első és legfontosabb ami egy kutyát boldoggá tesz az az elegendő testmozgás, és a rendszeresség.
Kérdezőnek: egy idősebb kutyának jól hangzik az a napi 2-3 séta, de ne csak pórázon vigyétek el egy körre, hanem keressetek olyan helyet ahol el lehet engedni, és futkározhat kicsit.
Megfelelő mennyiségű mozgás (a leírtak alapján ez meglesz), mindig legyen vize, megfelelő minőségű és mennyiségű élelem (Acana, Brit, ha szétnézel itt gyakorin találsz még pár márkát amit ajánlanak), a tápok zacskóján rajta van, hogy egy nap mennyit kell ennie, ezt 1 vagy 2 részletben szokás odaadni. Barf/Prey szerint is lehet, az macerásabb de megéri.
Amit a saját biztonsága érdekében tudnia kell az a gyere, marad, hagyd. A többi már csak 'felvágás'.
Amire szüksége lesz: 2 tál, fekhely, póráz, nyakörv/hám, kakis zacsi, játék, fésű/kefe. Na meg az oltások, de azt tudjátok.
A reggeli és esti séta közé még egy napközbeni rövidebb sétát is be kellene iktatni, hogy el tudja végezni a dolgát.
A napirendről annyit, hogy kb ugyanakkor kell etetni meg sétáltatni, az meg mindegy, hogy minden nap 5 körül viszed le vagy minden nap 8 körül. Ahogyan időtök engedi és engedni is fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!