Bichon Bolognese/Havanese jó választás?
ha tudod biztosítani a napi 2-3 órás sétát, és az esetleges... 8 órás egyedüllét alatt egy olyan helyet ahol a lakberendezési tárgyakat nem érheti el, (különben gyorsan leamortizálja) akkor igen.
„a Kutya LXXII. évf. 2009. dec.” 8 -14. oldal (részletes tájékoztató a tartásával kapcsolatban)
Nekünk Bolognese-k vannak. 2 nagy meg most 4 kicsi :)
Nagyon aranyosak, játékosak, főleg a fiú. Mikor hazaérünk ugatnak, majd kiugranak a bőrükből. :) De persze mi is majd ki ugrunk a bőrünkből mikor a virág felborítva stb... De már leszoktak róla. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Nekem semmi bajom nem lenne a sétáltatással imádok kutyát sétáltatni nekem is kikapcsolódás, el tudnám vinni parkba játszani vele, futkározni.. csak nem tudom, hogy mennyire igaz ez amit olvasok, hogy emberközpontú, nem bírja a magányt.. nem szeretném úgy megvenni, hogy aztán rosszul érezze magát, ezért kérném a Ti tapasztalataitokat, akik ilyen fajta kutyát tartotok, hogy valóban rosszul érzi magát ha kicsit egyedül hagyjuk?
Kedves 14.13! Szerintem ne itélj meg egy oldalon keresztül ismeretlen embereket!
Igenis képzeld én tanulás mellett, kertes házban, 3 kutyával foglalkozok komolyan nem csak családi kutya szinten, és viszem őket órákra sétálni! Nem egy könnyű iskolába járok, és nem vagyok rossz tanuló és otthon kb nekem kell az egész háztartást ellátnom, és mégis meg tudom oldani! Úgyhogy légyszi ne okoskodjál!
Akinek nincs rá ideje az ne vegyen kutyát! Igenis minden kutyának szüksége van sok mozgásra, nem arra hogy 4x kivigyék pisilni és rohanjanak be vele! Az olyanoknak plüsskutya való!
Szerinted a tenyésztők mit csinálnak 4-5 kutya mellett? Mindegyik kőgazdag hogy dolgoznia sem kell? Hát nem hiszem! De ti meg olyan bénák vagytok hogy még egy db hobbi szinten tartott kutyára sincs elég időtök!
Bocs az offért, szerintem a legtöbb kutya felnőtt korára megszokja hogy ennyit legyen egyedül, mert azért az átlagos, tisztességes emberek járnak tanulni, dolgozni, és nem otthon vannak egész nap. Ha rendesen törődsz vele akkor nem lesz semmi baj, bár az első egy-két hétben a profibbak kivesznek hozzá szabadságot.
Akkor te se ítélj meg senkit, mert nekem épp nincs kutyám, nem is vagyok oda értük.
Csak érdekes, hogy ezen az oldalon épp Magyarország krémje gyűlt össze, akik mindent háromszor is olyan tökéletesen csinálnak, mint ami már eleve majdhogy nem kivitelezhetetlen egy normális embernél. Majd megnézem, ha befejezted az iskolát, reggel felkelsz mégy dolgozni, este hatkor érsz haza, de kaját kell csinálni, ki kell sikálni a budit, boltba kell menni, még hoztál is haza munkát, mert nem fért bele a napodba, akkor hogy fogod órákig sétáltatni a kutyát. Majd nem alszol? Jó hát legfeljebb idegbajt kapsz egy idő után.
Ja, hogy ne legyen neki? Ha meg valaki feltesz egy hirdetést, hogy új gazdát keres "családi okok miatt" a kutyának, akkor mindjárt ő a véres rongy, amiért nem tart ki mellette. Ha meg kitart akkor is ő a szemét, mert nem mászkál vele naponta órákig, meg nem hajigál neki botokat is órákig minden áldott nap többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!