Ez állatkínzásnak számít (bővebb lent)?
Egy ismerõsõm sose engedi el a fajtiszta kutyáját és 1éven keresztül gyógyszerekkel tõmte, hogy "egèszsêges" legyen . Csak porázon engedi sétálni meg valami fõtt csondot meg ilyent ad neki enni. A kutya meg akit meglát az utôn , arra szõkik rá. Ez normális? Hisz a kutyânak is szabadsâg kell, nem? És a kényes evési szabályok?
Tudom, hogy azért csinálja a gazda h a kutyânak "jó " legyen, de ez már nem sok?
Bocs :)
Remélem már én se sokáig
Én is csak zárt helyen engedem el a kutyámat, lehet, hogy ez túlféltés, de inkább ez, mint hogy egy autó alatt végezze, mert éppen vagány kedvemben voltam, ő meg meglátott valamit a túloldalon. A lehető legjobb tápot eszi, ahhoz képest, amit megengedhetek magamnak és kiegészítőt is kap, mert érzékeny a bőre. Most akkor én is állatkínzó vagyok? :)
Ez a leírtak alapján inkább felelős állattartás, mintsem állatkínzás, de ha nem Mo-on élsz, akkor olvasd el az ottani állatvédelmit törvényt, hogy hogyan definiálja az állatkínzást.
de egy kutya, ha lássa pl. egy palackot, ha elcsap a kocsi, ő is megjegyzi, és ezt nem feledi el.
Meg kel nekik mutatni, és már meg is tanulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!