Bunkóság más kutyáját megsimogatni buszon/utcán stb?
Én is megengedem mindig.Kivéve ha látom,hogy olyan gyerek/gyerekek akarják simogatni akik nagyon pörögnek,hangosak. A kutyám utálja ezeket gyors,hangos hirtelen mozdulatos dolgokat.
Kistestű is. Kölyök korában tuti gyerekek bántalmazták,mert utálta őket amikor elhoztam 1,5 évesen. Azóta szépen össze szoktattam a gyerekekkel.Nyugodt gyerekekkel nagyon szépen elvan.De a sipítozósakat nem szereti.
De pl az sem egy jó,ha vagy a buszom a kutya nyugiba ül/fekszik és vki hirtelen hozzá nyúl. Egyszer történt ilyen,akkor is a kutyám csak nézett rám,hogy most ez miért nyúlt hozzám? :D össze rezzent,de nem morgott vagy harapott.
De utcán szerintem oda kapott volna,legalábbis ilyen is volt,jó reflexem köszönhetően nem volt gond.
Ha meg a kutya bújuk hozzád akkor szerintem kérdezd meg nyugodtan,hogy meg simogathatod e.
Ha egy olyan példát nézünk én sem kezdem el más gyerekét simogatni,meg játszani vele csak úgy megkérdezés nélkül :D Jó nem teljesen ugyan az a szitu,de hasonló :D :D
Bunkóság (és felelőtlenség) más kutyájához engedély nélkül nyúlkálni, ugyanakkor bunkóság hagyni hogy a kutyád rámásszon egy másik emberre.
Pl. ha én utazok kutyával a villamoson, akkor nem engedem hogy menjen és szaglásszon másokat, ott van szorosan mellettem. És eszembe nem jutna pl. egy kutyát csak úgy megsimogassak, főleg a feje tetején.
Ha nagyon jön hozzám egy idegen kutya érdeklődni, barátkozni én mindig azzal nyitok, hogy hagyom hogy először megszaglásszon.
" Múltkor a buszon nagyon bújt hozzám egy kis masztiff."
Amikor egy fiatal kutya bújik egy idegen emberhez,vagy akár egy gyerekhez, annak az embernek a keze óhatatlanul a kutya fele mozdul, hogy megsimogathassa a kutyát. Aztán ilyenkor vagy megengedi a gazda vagy nem.
Én utálom, ha kérdés nélkül megsimogatják a kutyámat, szerintem hatalmas bunkóság. Ha megkérdezik, akkor persze, simogassák csak nyugodtan, szereti.
Ha a kutya tényleg odabújt hozzád, az azért más. Ha a gazdája nem tudja maga mellett tartani, és odamegy hozzád a kutya, szerintem megsimogathatod. :) De persze sokkal jobb, ha megkérdezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!