Bunkóság más kutyáját megsimogatni buszon/utcán stb?
Igen, bunkóság!
Sőt, leginkább dupla bunkóság.
Bunkóság a gazdi felé is, meg a legnagyobb bunkóság a kutya felé.
A kutyák nem így ismerkednek, a fizikai érintkezés, ismeretlentől az egy szélsőségesen tolakodó viselkedés a szemükben, sok kutya nem is engedi!
Ezen kívül a gazdájával szemben is az, hiszen nem a te kutyád, nem terápiás kutya, semmi közöd hozzá.
Az a minimum, hogy megkérdezd a gazdáját!
Ha valaki az engedélyem nélkül csak úgy hozzányúlna a kutyámhoz, biztos hogy kérdőre vonnám, hogy ezt mégis hogy gondolta!?
Bunkóság, én beszólok, az egyik kutyám morog, a másik jófej, ő csak kifordul a szituból.
Helyes kivitelezés:
- Szia/Jó napot/egyéb KÖSZÖNÉS! Megsimogathatom?
- Persze (mert alapjáraton nem vagyok én bunkó, csak ha a másik is az).
*simogatás*
- Köszi!
- Mi köszönjük a simit!
- ELKÖSZÖNÉS.
Egy pici előzékenység csodákat tesz :)
Én nagyon utálom, ha az emberke random ráugrik a kutyáimra a buszon (volt már ilyen: ülünk nyugodtan, erre odaugrik egy nő, rátapicskol a kutyáim fejére, és gyorsan leszáll o.O ).
Az enyéim embermániások, staffik, imádnak mindenkit. Nehéz is utazni, mindenkihez mennének oda hízelegni, simit kunyerálni.
Szerintem alap, hogy megkérdezi az illető, lehet-e simogatni.
Részben igen bunkóság!
Tőlem eddig 1x kérdezték meg, hogy meg-e simogathatja a kutyám. Mondtam neki, hogy nem kéne mert, az idegennek nem engedi magát. Ránézett a kutyámra majd mondta ez a kis cukiság? aztán már morgott is a kutyám..
Nem tudom..Bár van akit egyről a kettőre magához enged de van akire rámorog. A párommal úgy ismerkedtünk meg, hogy az én kis drágaltos kutyuskám elvezette hozzám :D csodálkoztam is, hogy egy idegennel játszik meg ugrál rá. :) Az exemet meg támadta.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!