Fel lehet-e gyorsítani a folyamatot?
Van egy kutyám 2 éves lány keverék.az előző kutyám fehér westi volt.Ő kb 2 és fél évesen tanult meg póráz nélkül sétálni.A mostani kutyám egy picit makacs és mikor lemegyünk Balatonra gyakran megszökik (iesmire gondolok:séta közben,vagy simán a kertkapun).De mostanában kezd "javulgatni" erre egy példa mikor egyszer nyitva hagytam a kertkaput akkor ugyan ki ment a kapun de nem szökött meg.egyébként ez csak Balatonra igaz ahol lakunk pest külvárosában meg se meri közelíteni a nyitott kaput. Tudom hogy ha sokszor sétáltatjuk akkor ő is meg fog tanulni póráz nélkül sétálni.
nekem csak az lenne a kérdésem hogy a rendszeres séta mellet milyen módszerrel tudnám egy picit gyorsabbá tenni a tanulást.
(elnézést a fogalmazásért)
A kapu tiszteletét nálam egy baleset gyorsította meg:
A kutya ki akart a lábam mellet szökni, én elé akartam lépni, de addigra odaért, így csúnyán beszorult a lábam és a kapuoszlop közé, azóta csak velem megy ki.
A séta esetén egy spárgát kötsz a nyakörvre (én kb 10m-est használtam), amikor elindul a lábad mellől egyszerűen rálépsz. Pár eset után megtanulja
kipróbáltam és mint ha csoda történt volna szinte sose kell rá lépni a madzagra mert mindíg utánnunk jön.
de a környéken sok macska van és a kutya mindíg utánnuk szalad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!