Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon nem értem, valaki...

Nagyon nem értem, valaki elmagyarázná? (Kutyatápokról van szó)

Figyelt kérdés

Megnéztem egy pár prémium és nem prémium táp összetételét. A nyers fehérje mindegyiknél 26-28%-ig terjed, és a többi összetétel is nagyon hasonló. Egyedül a Royal Caninnál láttam 33%-t a nyers fehérjéből.

Akkor most mégis mi a különbség a prémium és a nem prémium tápok között.

Kölyök kutyáknak való tápokat nézegettem.

2014. jún. 25. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:

A többi, ami benne van, a fehére forrása, van-e benne színezék, ízfokozó, stb.

Amúgy kölyöknek nem jó a 30% feletti fehérjetartalom, mert gyors növést eredményezhet, ami megterhelheti a kutya csontozatát.

2014. jún. 25. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
*fehérje forrása
2014. jún. 25. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, milyen fehérje van az érték mögött. Növényi, vagy húsfehérje. Mivel a kutyának hősfehérjére van leginkább szüksége. Az olcsó tápokat úgy tudják kihozni olcsóra, hogy nem húsfehérjét tesznek bele nagyrészt. Szója, kukorica, stb van benne , meg pl csirke toll, köröm, stb feldolgozva.
2014. jún. 25. 21:18
 4/6 A kérdező kommentje:
És azt hol találom meg, hogy húsfehérje vagy növényi fehérje?
2014. jún. 25. 21:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Összetevők: Ha úgy kezdődik, hogy gabonafélék, már vesztésre áll a dolog. Az ilyen tápoknál szokták írni zárójelben, hogy pl ( min. 4% csirkehús)
2014. jún. 25. 21:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne csak a beltartalmát nézd, hanem az összetételét is, sőt. Azokból az összetevőkből van a legtöbb, amik a lista elején állnak. Ha gabonálval kezdődik, zárhatod is be az oldalt. A hústartalom nagyon beszédes és az is fontos lehet, milyen hús van benne. Mivel a kutyának gabonára nemigen van szüksége, az rossz táp nem lehet, ami gabonamentes, de legalábbis viszonylag kevés van benne. De ha egyszerűen hústartalom alapján rangsorolod a szóbajöhető tápokat, már azzal is előrébb vagy, mintha csupán a beltartalmat néznéd.
2014. jún. 25. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!